Meho Kodro debituje na klupi BiH: Početak nečeg dobrog ili potpuni krah?

Zmajevi protiv Lihtenštajna

Meho Kodro debituje na klupi BiH: Početak nečeg dobrog ili potpuni krah?

O. Lekić, foto: Dino Kurbegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Zenici duelom protiv Lihtenštajna nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj. Bh. tim je apsolutni favorit, a u ovom susretu selektorski debi imat će Meho Kodro.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine na Bilinom polju nastavlja kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Selekcija Mehe Kodro, koji debituje na klupi, apsolutni je favorit protiv selekcije Lihtenštajna i pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.

Ipak, s našom reprezentacijom se nikada ne zna. Prethodni selektor Faruk Hadžibegić je itekako zabrljao i s tri vezana poraza od kojih najviše boli onaj od Luskemburga (2:0) bh. tim u ostatak kvalifikacija ulazi sa znatno manjim šansama za plasman na Euro.

Kodro i ekipa ističu da rade sjajno. Neće se podcijeniti ni Lihtenštajn, ali bi ova selekcija trebala biti zagrijavanje za mnogo važniji meč protiv Islanda, koji se igra u ponedjeljak.

Proteklih dana bilo je problema s Anelom Ahmedhodžićem. O njima u reprezentaciji nisu željeli govoriti, a Kodro je najavio trijumf i povratak samopouzdanja nacionalnom timu.

Oglasi

"Jako važna utakmica za nas. Izaći ćemo ofanzivno, znamo šta da nas čeka i neće biti lagano probiti njihov bedem", rekao je selektor Meho Kodro i dodaje:

"Ambijent je dobar, igrači prihvataju sve što govorimo. Smatram da možemo podići nivo igre i da ćemo pobijediti u ovom meču."

Sve osim pobjede naše selekcije bilo bi ravno katastrofi. Nakon očajnih rezultata u prethodnom periodu nema ni previše euforije jer dosta je onih koji smatraju da selekcije BiH neće biti na prvenstvu Evrope naredne godine.

Do kraja kvalifikacija našoj selekciji je potrebna perfekcija i vidjet ćemo kako će nacionalni tim izgledati pod vodstvom Kodre, te hoće li ovo biti početak nečeg dobrog ili potpuni krah reprezentativnog fudbala u Bosni i Hercegovini.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U grupi J trenutno je vodeći Portugal s maksimalnim učinkom od 12 bodova, Slovačka ima 10, Luksemburg 7, BiH i Island po 3, a Lihtenštajn je bez bodova.

Top Komentari

plemic
ako "mali kodro" ne zaigra, čeka nas katastrofa.
2 0
green_dragon
Ako nemogu pobijediti Lihtenstajn neka se lagano ugase
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti