Reprezentativac Luksemburga novo pojačanje Željezničara, nekada igrao u Ligue 1

Čeka se zvanična potvrda kluba

Reprezentativac Luksemburga novo pojačanje Željezničara, nekada igrao u Ligue 1

Endin Čaušević

U FK Željezničar iskoristili su reprezentativnu pauzu kako bi dodatno pojačali ekipu, a pred potpisom za sarajevski klub nalazi se reprezentativac Luksemburga, Vahid Selimović, koji stiže kao slobodan igrač.

Nakon reprezentativne pauze Željezničar nastavlja sezonu već u petak kada će na Grbavici gostovati ekipa GOŠK-a, a na Grbavici nisu mirovali tokom pauze jer su pronašli još jedno pojačanje.

U redove sarajevskog kluba stiže reprezentativac Luksemburga, Vahid Selimović, koji će biti pojačanje u defanzivnoj liniji Željezničara.

Ovaj 26-godišnji štoper stiže na Grbavicu kao slobodan igrač nakon što mu je nedavno istekao ugovor sa slovenskom Goricom.

Selimović je sve dogovorio sa čelnicima Željezničara i sada se čeka samo zvanična potvrda njegovog potpisa, a ovaj defanzivac već sutra će se priključiti treninzima bh. premijerligaša.

Oglasi

Inače, Selimović je ponikao u dresu francuskog Metza s kojim je nastupao i u francuskoj Ligue 1, a početkom 2019. godine je otišao na Kipar gdje je dvije godine nastupao za Apollon Limassol.

Nakon Apollona proveo je pola sezone u grčkoj Creti, a potom je početkom godine potpisao za Goricu. No, u Sloveniji se zadržao svega šest mjeseci, te će sada ovaj defanzivac karijeru nastaviti u Bosni i Hercegovini.

Riječ je o reprezentativcu Luksemburga, a Selimović je za ovu selekciju debitovao 2019. godine, te je upisao deset nastupa i zabio je jedan pogodak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo je da je u omladinskim kategorijama prvo igrao za Luksemburg, a potom je odigrao i jedan meč za juniorsku selekciju Srbije. No, potom se odlučio da će ipak nastupati u dresu Luksemburga gdje je inače rođen.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Ne kontam kako ovakvog igraca nahvatase, a nemaju za kifle. Opet neke mutne radnje na golubarniku...
2 0
dragonicas
Odličan igrač ali mislim da nam nije potreban neko na toj poziciji, vise bi se mozda trebalo gledati beko krilo ili veznjak.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi