Prekinuta utakmica Rumunija - Kosovo: Za sve je kriva "srpska parola", Kosovari nisu imali izbora!

Igralo se 15-ak minuta

Prekinuta utakmica Rumunija - Kosovo: Za sve je kriva "srpska parola", Kosovari nisu imali izbora!

Admin Čaušević

Susret u Bukureštu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Rumunije i Kosova prekinut je nakon 15-ak minuta igre i to zbog dešavanja na tribinama.

Pošto Rumunija ne priznaje Kosovo određene tenzije su bile očekivane, ali prekid svakako ne. 

Na Nacionalnom stadionu u Bukureštu se igralo 15-ak minuta nakon čege je sudija odlučio poslati u svlačionicu.

Domaći su počeli sa skandiranjem "Srbija, Srbija", poslije čega su se na tribinama pojavile i parole političkog sadržaja.

"Kosovo je Srbija", bilo je ispisano na jednoj od parola što je je na kraju presudilo da dođe do prekida.

Oglasi

Mesazhi politik “Kosova është Serbi” tifozët nuk pranojnë ta largojnë, gjyqtari i qon lojtarët në zhveshtore Kosova nuk po pranon të luaj në këto kushte

Posted by Arlind Sadiku on Tuesday, September 12, 2023

Prilikom prekida kapiten rumunske reprezentacije Nicolae Stanciu je došao kod navijača, molio ih da spuste parolu, ali oni su to odbili uraditi.

Igrači Kosova su očekivano ispračeni sa velikim zvižducima u svlačionicu te za sada nema naznaka kada bi me mogao biti nastavljen.

UEFA je ranije ovu utakmicu stavila pod posebnu lupu, a gostujućim navijačima je onemogućen dolazak kako bi se izbjegli eventualni neredi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

FS Rumunije je slijedio UEFA-ine instrukcije, poslao je upustvo navijačima da se suzdrže od rasitičkih povika te uvreda na nacionalnoj i etničkoj pripadnosti, međutim to nije bilo djelotvorno.

Inače, utakmica je prekinuta pri rezultatu 0:0.

Top Komentari

antiTrojkas
Izbaciti rumunsku bagru iz UEFE i FIFE,nek udju oni u sastav Srbije,kao kompenzacija za Kosovo- i mirna i Bosna!
9 1
King_Kenny
...bravo za Kosovo,tako se to radi...a ne kao nasi manekeni kada su igrali u Srbiji...na tribinama navijaci ostaju bez ociju i prstiju od topovskih udara i kamenja,a oni ni ne pomisljaju da se povuku sa terena...sada fino odbiti igrati dok se ne isprazni kompletan stadion...
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi