Pala bruka Delija na Etihadu: Provocirali navijače Cityja, a sada im se smije čitav svijet

Nisu se proslavili

Pala bruka Delija na Etihadu: Provocirali navijače Cityja, a sada im se smije čitav svijet

Endin Čaušević

Navijači Crvene zvezde svojim ponašanjem na meču protiv Manchester Cityja zgrozili su fudbalsku javnost širom Evrope, no zbog jednog detalja kojim su pokušali da ponize prvaka Evrope na kraju su došli do toga da ih ismijava cijeli svijet.

Zvezda je očekivano doživjela poraz na gostovanju kod aktuelnog prvaka Evrope, ali je pružila odličan otpor i čak nakon prvog poluvremena je vodila sa 1:0, no u nastavku jednostavno nije izdržala pritisak Građana.

Međutim, glavna tema fudbalske javnosti su nažalost ponovo navijači beogradskog kluba i to ne baš zbog nekih lijepih stvari.

Delije su u velikom broj stigle u Manchester i bili su vjetar u leđa svojoj ekipi svih 90 minuta, ali jednostavno ni sinoć nažalost nisu mogli bez sramotnih scena.

Prvo su šokirali sve povicima "Kosovo Srbija", ali najveću sramotu napravili su tokom minute šutnje koja je bila u čast žrtava katastrofa koje su zadesile nedavno Maroko i Libiju.

Oglasi

Ipak, od Delija to za javnost s ovih prostora i nije toliko iznenađenje, dok su u Engleskoj reagovali nešto burnije.

Međutim, navijači Zvezde našli su se i na meti ismijavanja zbog jednog pokušaja provokacije navijača Manchester Cityja koji im nije uspio jer su im se oni počeli smijati u lice kada su vidjeli šta rade.

Naime, navijači Zvezde počeli su da mašu lažnim novčanicama s porukom da je City klub plaćenika i bogataša, ali je to u modi bilo još prije deset godina. Kada su Cityjevi navijači vidjeli šta Delije rade počeli su da ih ismijavaju i snimaju, te objavili su ta videa na društvenim mrežama.

Oglasi

[related]https://twitter.com/FT90Extra/status/1704253746430038446[/related]

Ni javnost u Engleskoj nije imala milosti prema navijačima beogradskog kluba, te su mnogi poručili da je njihov pokušaj ismijavanja aktuelnog prvaka Evrope nevjerovatna bruka i totalni promašaj.

Također, ni navijači Cityja nisu ostali dužni jer su se prvo nasmijali na pokušaj ismijavanja Delija, a potom su počeli skandirati: "Kupit ćemo Zvezdu, pa je spaliti".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zvezda i City igraju revanš utakmicu 13. decembra na Marakani i sigurno je da nas i tu očekuje dosta uzbuđenja što se tiče dešavanja na tribinama.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

damir83
Gamad bili i ostali !
2 1
Malac
Sta ocekivati od turskih izdrkotina neka svijet vidi ko su nam komsije
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi