Milošević: Ne možemo mnogo izgubiti protiv Porutgala?! Ne, možemo puno toga izgubiti

Reakcija selektora nakon nove pobjede

Milošević: Ne možemo mnogo izgubiti protiv Porutgala?! Ne, možemo puno toga izgubiti

Edmir Škorić

Savo Milošević je pobjedom startao na klupi bh. reprezentacije, pošto su naši fudbaleri večera su Vaduzu sa 2:0 slavili protiv Lihtenštajna.

Bh. reprezentativci su imali veliki broj šansi, na kraju dali dva gola i došli do trijumfa. Utakmica je u dva navrata bila prekidana zbog ubacivanja baklji na teren od strane bh. navijača, koji su večeras skandirali "Savez napolje".

Milošević je dao izjavu za BHT nakon utakmice i iskazao zadovoljstvo učinjenim u Vaduzu.

"Čestitam momcima. Prezadovoljam sam prvim poluvremenom, bilo je kasnije prekida i malo se izgubio ritam. Moramo biti zadovoljni, posebno odnosom i ozbiljnošću tokom 90 minuta.

Jedino realizacija nije bila na nivou, a možda je bolje da to nadoknadimo u ponedjeljak. Dobra reakcija igrača. Rekao sam im u svlačionici, ovo je novi početak. Od danas se pripremamo za ono što slijedi. Sve čestitke momcima, ali idemo dalje, već za tri dana imamo meč", kazao je Milošević.

Oglasi

Novinar je potom u najavi duela s Portugalom konstatovao kako se radi o utakmici u kojoj "ne možemo mnogo izgubiti", ali selektor se nije složio s tim.

"Ne možemo mnogo izgubiti? Možemo mnogo toga izgubiti, ali i mnogo toga dobiti. Neće biti lako. Bit će opasniji protivnik, ali i on će isto tako otvarati prostor. Uspjeli smo sačuvati momke i neku svježinu za ponedjeljak", zaključio je Milošević.

Džeki veći motiv od igranja za BiH ne treba, Rahmanović žali za propuštenim prilikama

Dobru partiju odigrao je kapiten Edin Džeko. Nakon utakmice i treće pobjede u kvalifikacijama, jasno, bio je zadovoljan.

"S obzirom da se izdešavalo svašta nešto što se izdešavalo sigurno nije lako. Promijeniš toliko selektora, svaki ima neku svoju filozofiju i to, ali za ovo malo dana što smo imali selektor je uspio da prenese na nas to nešto što on želi i mislim da smo pokazali danas da želimo bolje i da ono što je bilo prije nismo mi i da to nije naše najbolje. Dali smo sve od sebe iako je to bio samo Lihtenštajn, ali danas nikoga ne možeš lako pobijediti", istakao je Dijamant.

Oglasi

Zatim je komentarisao narednu utakmicu koju igramo protiv Portugala:

"Šta možemo obećati? Da ćemo dati maksimum i više od toga. Ne treba dodatni motiv osim toga da se igra za reprezentaciju BiH. Igramo protiv Portugala, nismo favoriti, oni su velika reprezentacija, ali probat ćemo da odigramo ono naše što možemo, da damo maksimum i vidjet ćemo šta će biti na kraju."

Prvo ime susreta definitivno je bio povratnik u nacionalni tim Amar Rahmanović.

Postigao je prvi gol što mu je i prvijenac u dresu naše selekcije, imao je i još dosta šansi, a sjajno je i asistirao za onaj poništen gol Stevanovića.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Žao mi je, ja sam imao dosta šansi, žao mi je što nisam zabio još koji. Ispunjenje dječačkog sna da zabijem za svoju reprezentaciju i na to sam jako ponosan", rekao je Rahmanović i dodao:

"Mislim da ova utakmica najviše pomogla našem novom selektoru da mu olakša našu igru i mislim da već u autobusu se moramo početi pripremati za utakmicu protiv Portugala. Jak protivnik i vidjet ćemo šta će biti."

Top Komentari

plemic
bravo savo, restartao si reprezentaciju, da si bog dao ranije došao.
6 2
Shik
Auuuuu koji komentari kako je poslozio ekipu. Pa ovo je mogao posloziti i Hamo Mejrin. A Savo je mogao sa savezom jesti cevape na carsiji. Jer bi osjetili miris cevapa a ne miris raketa.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi