Zrinjski deklasirao Čelik u Zenici, dugo će se pamtiti prvo poluvrijeme
Detalj sa meča u Zenici

Plemići očekivano idu dalje u Kupu BiH

Zrinjski deklasirao Čelik u Zenici, dugo će se pamtiti prvo poluvrijeme

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović

Zrinjski se lakše od očekivanog obračunao sa Čelikom u susretu šesnaestine finala Kupa naše zemlje.

Završilo je 6:0 za goste iz Mostara, a već nakon prvog dijela sve je bilo riješeno.

Silovito je krenuo Zrinjski, te već u sedmoj minuti Sabljić glavom matira Durmu i najavljuje golijadu svog tima. Tri minute kasnije penal za Plemiće. Isaković je bio neoprezan, a sudija Antonio Tomić opravdano pokazuje na bijelu tačku.

Loptu je uzeo Maglica i sigurno pogodio. Čelik je djelovao potpuno izgubljeno, bezidejno, a gosti raspoloženo i motivisano da postignu što veći broj pogodaka.

Na novi pogodak čekali smo do 25. minute kada je Malekinušić raspalio po lopti sa peterca i zakucao loptu pod prečku Zeničana.

Oglasi

U 32. minuti na semaforu je pisalo 0:4. Ovaj put Čanađija se poigrava sa domaćima, ubacuje pred gol, a tamo je raspoloženi Sabljić.

Do kraja prvog dijela još jedan pogodak Sabljića, njegov hat-trick, te nevjerovatnih 0:5 i dominacija kakva se rijetko viđa.

Čelik se uspio odbraniti do prvog poluvremena, a golman Zrinjskog Marića gotovo da se nije imao priliku ni zagrijati tokom meča.

U nastavku također dominacija Zrinjskog, Čelik nije imao ideje da bilo šta ozbiljnije napravi, no nismo vidjeli veliki broj prilika.

Krunoslav Rendulić je mijenjao, šansu su dobili i ostali nogometaši sa klupe, a u 70. minuti Kiš je imao veliku šansu, no nije bio precizan.

Oglasi

Pet minuta kasnije Prskalo pogađa prečku gola Čelika i Zeničani mogu biti sretni kako su prošli u nastavku igre.

Priču je završio u 88. minuti Mišić koji je pogodio za 6:0. Bila je to prava 'bomba' i domaći golman nije imao šanse da zaustavi ovaj pokušaj.

Susret na Bilinom polju odigran je pred više od 5.000 navijača. Čelik se sada okreće Prvoj ligi FBiH gdje u nedjelju dočekuje FK Budućnost, dok Zrinjski je također domaćin, tačnije u okviru 13. kola Premijer lige Plemići dočekuju FK Tuzla City.

Kup BiH, šesnaestina finala:

NK Čelik  Zenica - HŠK Zrinjski Mostar 0:6

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

NK Čelik: Durmo, Vardo, Mehić, Durmiš, Međuseljac, Isaković, Mašić, Žuna, Sivac, Begić, Smajić.

HŠK Zrinjski: Marić, Marin, Čanađija, Zlomislić, Sabljić, Radić, Malekinušić, Memija, Maglica, Senić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Džaba vam titule i mjesta prva, kada ste židovska *****, Memija, Ramicu, i ostala *******a svita hajte polako na zid placa
3 10
Bushman
HSKZ!
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi