Pitanje koje je uzburkalo strasti - Rendulić: Provocirate me?; Klafurić: Nije fer

Press konferencija nakon derbija

Pitanje koje je uzburkalo strasti - Rendulić: Provocirate me?; Klafurić: Nije fer

Edmir Škorić

U Mostaru je na stadionu Rođeni večeras odigran gradski derbi, a Velež je nadigrao komšije i slavio sa 3:0 u duelu 14. kola Premijer lige BiH.

Velež je zasluženo slavio i to je priznao i sam trener Zrinjskog, a on i kolega Dean Klafurić održali su press konferenciju. Jedno pitanje, ono o mogućem odlasku Rendulića, teško je palo obojici.

"Velež je ušao u meč sa puno više energije, puno agresivnije, nismo dobro odgovorili. Počeli smo igrati tek nakon drugog gola, što je prekasno, ako mislite da pobijedite bilo koga a ne kvalietnu ekipu Veleža, pogotovo danas sa tom energijom. Na ovom nivou se ne smiju raditi greške kao kod našeg drugog i trećeg gola", rekao je Rendulić nakon utakmice.

Dean Klafurić s druge strane imao je mnogo više razloga za zadovoljstvo.

"Čestitao bih prije svega igračima, saradnicima u klubu jer naporno rade i treniraju i rekao bih da smo danas ovo zaslužili. Slažem se s onim što je kolega rekao. Ušli smo u utakmicu sa velikom željom. Velike čestitke mojim momcima".

Oglasi

Potom je Rendulić dobio od novinara portala SportSport.ba pitanje da li očekuje uskoro sastanak sa članovima Upravnog odbora kako bi se razgovaralo o njegovom statusu zbog ovog teškog poraza. Ovo pitanje nije najbolje "sjelo" ni Renduliću, ali ni Klafuriću.

"To nije pitanje za mene. Vi mene provocirate", odgovorio je Rendulić, a ubrzo mu je u pomoć priskočio kolega Dean Klafurić.

"Nije fer za takvo pitanje. Press konferencija je o utakmici. Nije fer prema nama trenerima. Ne razumijem zašto ne poštujete naš posao".

Nakon toga obojica su upitani šta je presudilo u derbiju, a odgovori su bili različiti.

Oglasi

Klafurić: Pobjeda za navijače

"Velež je ušao sa puno više energije, mi smo ušli mlitavo. Ne želim se vaditi na evropske utakmice, jednostavno šta da očekujete nego poraz ako ovako uđete u utakmicu", poručio je Rendulić.

"Ja bih rekao jedan taktički detalj koji nam je išao na ruku. Možda nije presudio, ali nam je išao na ruku, no ne bih o tome govorio", odgovorio je Klafurić, koji je hvalio navijače:

"Navijačli su bili fantastični, žao mi je što je došlo do prekida utakmice. Generalno, atmosfera je fantastična. Shvatio sam šta znači derbi u Mostaru i ja pobjedu posvećujem svim navijačima Veleža".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zašto Velež nije igrao u gostima kod Zrinjskog dobro kao večeras?

"Mislim da je ekipa odigrala dobro, puno bolje nego Zrinjski danas. Ako gledate nogometne vrijednosti, mislim da smo odigrali dobro, ali je Zrinjski kvalitetna ekipa koja igra u Evropi, koja je aktuelni prvak i klub je na visokom nivou već godinama. Oni su ispred nas u ovom trenutku".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Velez Mostar- Svinjski Tel Aviv 3:0
12 1
Chwilla
Kakav papak od novinara. Navikli smo da su to upravo ovi novinari sa ****a****a.ba
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi