Žestoke kritike na račun selektora i reprezentacije: "Ovo krši pravila, ovo nije struka"
FOTO: NS BiH

Doživjeli smo novu blamažu, a u Zenici je kraj

Žestoke kritike na račun selektora i reprezentacije: "Ovo krši pravila, ovo nije struka"

Samir Mlaćo

Ponovo je naša reprezentacija upisala poraz u kvalifikacijama.

Poniženi smo od Luksemburga sa čak 4:1 i zaista je tužno ono što smo večeras gledali. Bezidejno, tromo, bez kvalitete i znanja da se bilo šta ozbiljno napravi.

Tek pred sami kraj meča smo zaprijetili, a u nedjelju nas očekuje Slovačka u Zenici. Selektore smo mijenjali bez ideje i plana, a u nedjelju je kraj najgorih kvalifikacija za našu reprezentaciju.

"Teško razočarenje za sve nas. U zadnje vrijeme izgleda da smo zaduženi za podizanje samopouzdanja protivnicima. Šta drugo očekivati? Ovo je nekontrolisani proces koji traje druže vrijeme, svaku utakmicu igramo u drugačijem sastavu... Ne mogu ni igrači brzo se uklopiti u koncept igre, ako i postoji koncept igre, pa mi u 87. minuti uputimo prvi udarac u okvir gola.

Odbrana je primila četiri gola, to je najbolje mjerilo kako smo igrali nazad. Haotičan je proces u Savezu, padamo na rang listi, prodajemo ono malo ugleda što smo stekli i nažalost ovo nije kraj. Nije ovo dna, pogotovo ako ovako nastavimo sa konfuznim načinom vođenja reprezentacije", rekao je gost komentator BHRT-a Mensur Dogan.

Oglasi

Treba istaći da je selektor Milošević dosta mijenjao večeras, ali ništa novo nismo vidjeli. Bilo je i debitanata, neki su ostali na klupi i tribinama, mnogo je upitnika pred svima...

"U nogometu postoje određena pravila, određeni principi da možeš napraviti ekipu koja funkcioniše kako treba. Niko svjesno ne radi toliki broj promjena u svim linijama, zna se šta je kičma jednog tima... To trebaš imati što stabilnije, a da se ostalo dodaje. Mi vidimo kod nas ogroman broj promjena, neko dobije šansu, pa ga onda nema naredne tri utakmice. Šta ima igrač od toga da ga tako 'iscimate', da malo igra, pa malo ne... Mi nemamo jasan koncept kako da izgleda reprezentacija, po sastavu i stilu igre.

Nama nedostaje stabilnost, kontinuitet, a ovo me podsjeća na to da želimo što više igrača kroz reprezentacija. Nije ovo škola fudbala da k'o djeci dadnemo svima šansu. Da se stalno ovoliko rotira igrača, to nema logike, ni sportsku, niti bilo kakvu drugu. Ovo djeluje ono kao "hajde, nadam se da će ovo upaliti, a ako ne, onda da vidimo ono drugo da upali". Meni je žao naše države jer gubimo rejting, žao mi je nogometa, a najviše momaka koji se ovako blamiraju.

Mora postojati kontinutet, nisu oni toliko loši, oni igraju u svojim ekipama. Kod Peteva je funkcionisalo, a sada nikako? U čemu je onda problem? Stalno se nešto zamagljuje, daju se neke bombastične izjave, a ništa konkretno se ne vidi na terenu. Večeras je ovo veliko razočarenje i pokazatelj da gubimo i nadu, a kada izgubite nadu, izgubili ste sve. A kako se nadati kada se Luksemburg poigrava sa nama, smiju nam se pojedini njihovi igrači. Ovo nije struka, ovo krši pravila struke i dobijemo ovo što smo dobili, to je posljedica", dodao je Dogan.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sigurno će sportska javnost odobriti riječi Dogana koji je bio zaista žestok. Žestoki su bili i navijači koji su ponovo kritikovali čelnike Nogometnog saveza BiH, bakljada je prekinula meča i očekuje nas nove kazne.

Šta nas očekuje u nedjelju u Zenici, naravno da ne zna niko. Biće to kraj užasnih kvalifikacija i dodatni šamar za kraj, ma kako da meč završi.

Top Komentari

user1675926959
Ja bi Dogana stavio da vodi pa da se i sam uvjeri koliko ovi igrači ne znaju a vjerujte da ovdje nema 4 igrača za Goška i Sloge Demirović je najveća poslijeratna fudbalska prevara...Treba biti pošten i reći da mi nemamo ništa i da ovo uopšte nisu fudbaleri već varalice kakav je sam i savez
3 0
Samo_Realno
Kakvi navijaci , takva i repka , smjesni i jedni i drugi.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi