Neviđene scene u Premijer ligi: Nezadovoljni igrači Tuzla Cityja kleknuli na teren!
Foto: Tahir Hebib

U znak protesta

Neviđene scene u Premijer ligi: Nezadovoljni igrači Tuzla Cityja kleknuli na teren!

A. Čaušević

Pomalo i nadrealana scena na startu 15. kola Premijer lige. Igrači Tuzla Cityja su odlučili sjesti na teren čim je počeo njihovo gostujući susret kod Sarajeva. Razlog je nezadovoljstvo suđenjem.

U dosadašnjem dijelu Premijer lige bilo je niz kontorverznih sudijskih odluka, a Tuzla City je odlučio da napravi neku vrstu presedana u bh. fudbalu.

Naime, čim je utakmica počela igrači Tuzla Cityja su odlučili kleknuti teren te na taj način iskazati svoje nezadovoljstvo.

Irfan Hadžić je izveo početni udarac, a igrači Sarajeva su odlučili iz solidarnosti da ne igraju te su dodavali loptu.

Igrati se počelo nakon 90-ak sekundi, dok su se tokom protesta na početku mogli čuti zvižduci, a zatim je uslijedilo i pjevanje "Jedne, jedine".

Očigledno se u tuzlanskom klubu osjećaju jako oštećeno zbog sudijskog kriterija zbog čega su odlučili i da protestvuju na način koji će sigurno privući pažnju regiona, a možda i svijeta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:



No, postavlja se pitanje da li je ovo pravi način "borbe" za bolje suđenje jer ove scene će svakako najviše štete nanijeti bh. fudbalu. Boriti se treba, iskazivati nezadovoljstvo jer to je u interesu bh. fudbala, no za bolje sutra se treba prije svega boriti u institucijama sistema. Počasni predsjednik Tuzla Cityja je dio njih, odnosno član Izvršnog odbora, a javna je tajna da svi izvještaju pa tako i sudijski, budu usvojeni jednoglasno. 

Inače, utakmicu na stadionu Asim Ferhatović Hase sudi Antoni Bandić iz Gruda, dok će mu asistiraju Marko Perić iz Modtara te Marko Telenika iz Mostara. Četvrti sudija je Josip Martinović iz Čapljine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Svaka čast Tuzla. Glupi ss novinarčić ne konta.
8 1
user1659354598
Bravo i svaka cast TUZLA CITYJU ,ostale picke neka sute prije svih moj ZELJO,KITARI standardni,oni puse ***** Vici od korone i ona ****a Vrapcicka koja se sad slihtaju Vici
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti