Milan Đurić junak Verone, a komentator je nakon gola bh. napadača rekao pravu istinu o njemu
Bh. napadač je večeras pokazao da je nezaustavaljiv u igri glavom (Foto: EPA)

Gol i asistencija

Milan Đurić junak Verone, a komentator je nakon gola bh. napadača rekao pravu istinu o njemu

Edmir Škorić

Bivši ili povremeni bh. reprezentativac Milan Đurić asistencijom i pogotkom donio je Veroni bod u duelu s Lecceom (2:2) u pretposljednjem susretu 13. kola Serije A.

Verona se nalazi na pretposljednjem mjestu na tabeli i svaki bod joj je jako bitan u borbi za opstanak, a tako je bilo i večeras u duelu sa veoma opasnim Lecceom.

Gosti su na Bentegodiju odlučili da se nadigravaju sa domaćinom, a poveli su u 30. minuti golom Oudina, no uzvratila je Verona preko Ngonge u 41. minuti, kada mu je asistirao Milan Đurić.

Do 69. minute mreže su mirovale, da bi potom Gonzalez vratio Lecceu prednost, pogodivši za 2:1. Osam minuta kasnije, opet je izjednačeno.

[twitter]https://twitter.com/futeboleiros_tw/status/1729202117410451746[/twitter]

Terracciano je centrirao, a glavom sjajno pogodio Milan Đurić i tako osigurao vrijedan bod Veroni, koju svejedno čeka mnogo posla do kraja sezone ako želi da se spasi.

Oglasi

Komentator prenosa utakmice bio je oduševljen, te je rekao da s njim u zraku niko nema šansi.

Verona je do večras imala šest uzastopnih poraza, od čega jedan u Kupu Italije, pa je ovaj bod svakako dobro došao da se prekine ta užasna serija.

Tim Verone narednog vikenda ima teško gostovanje u Udinama, dok će Lecce biti domaćin Bologni, koja će večeras ugostiti Torino u posljednjem meču ovog kola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, derbi kola odigran je sinoć u Torinu gdje su Juventus i Inter remizirali sa 1:1. Inter je i dalje lider, Juventus ga prati u stopu. Milan je pobijedio Fiorentinu sa 1:0, a Roma Udinese sa 3:1. Slavio je i Napoli na gostovanju kod Atalante u Bergamu sa 2:1.

Jedina ekipa ispod Verona na tabeli, Salernitana, iznenađujuće je pobijedila Lazio sa 2:1, dok je u ljepotici kola Sassuolo kao gost savladao Empoli sa 4:3. Frosinone je bio bolji od Genoe sa 2:1, a Cagliari i Monza su odigrali 1:1.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
cetalj
0 7
user1676370670
Decko je zasluzio da igra prije Prevljaka i Kodre...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi