Stigli su sastavi za važan meč Tuzla Cityja i Željezničara

Upravo objavljene početne postave

Stigli su sastavi za važan meč Tuzla Cityja i Željezničara

Eldar Ganibegović

U terminu od 13:30 sati se na Tušnju sastaju Tuzla City i Željezničar. Poznate su početne postave tuzlanske i sarajevske ekipe.

Premijer liga Bosne i Hercegovine, odnosno njeno 16. kolo, započeto je jučer. Velež je u Mostaru s minimalnih 1:0 bio bolji od Sarajeva.

Danas se igraju nove dvije utakmice. Prva je na rasporedu od 13:30 sati, a na Tušnju Tuzla City dočekuje Željezničar.

Poznate su i početne postave. Adnan Osmanhodžić, trener domaće ekipe, odlučio se za sljedećih 11 igrača:

Lolić, Nikić, Bihorac, Delimeđac, Nukić, Mehanović, Pantelić, Karjašević (K), Kobiljar, Sušić, Čolić.

S druge strane, u dresu tima s Grbavice od prve minute istrčat će ova ekipa:

Oglasi

Muftić, Krpić (K), Mekić, Allyson, Aljaber, Galić, Amoah, Rustemović, Ovčina, Galić, Selimović.

Željezničar ovu utakmicu dočekuje na sedmoj poziciji s 19 bodova. Tuzlanski tim je u zoni ispadanja s 10 bodova na pretposljednjem mjestu.

Ernis Džemidžić iz Goražda biti će glavni sudija. Pomoćnici su Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Mirza Demir iz Kaknja. Danijel Perić iz Bijeljine je četvrti sudija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Modriča će od 16 sati biti domaćin duela Sloge i Borca. Bit će to druga i ujedno posljednja utakmica dana kada je Premijer liga BiH u pitanju.

Kolo se nastavlja sutra utakmicama Posušje - Igman i GOŠK - Široki Brijeg. Posljednji meč kola za dva dana igrat će Zvijezda 09 i prvak Zrinjski.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ajanbrrin
2x Galic u sastavu...
1 0
Edi1921
Konačno dobar sastav
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi