FK Velež dogovara prvo pojačanje, stiže iz zagrebačkog Dinama

Rođeni u sjajnoj formi, ali dodatno će se pojačati

FK Velež dogovara prvo pojačanje, stiže iz zagrebačkog Dinama

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

FK Velež je ponovo obradovao svoje navijače. Rođeni su sinoć savladali Željezničar 1:0 i sa osmijehom se vraćaju kući.

Rođeni su pretekli na tabeli FK Sarajevo, ali imaju utakmicu više, te su se izjednačili sa Zrinjskim koji sutra igra hercegovački derbi sa Širokim Brijegom.

U Veležu neće mirno sjediti u zimskom prelaznom roku, a kako prenosi germanijak.hr, već je spremno prvo pojačanje za novu sezonu. Informacija je potvrđena za Sportsport.ba uz napomenu da transfer još nije finaliziran. 

U Mostar bi trebao stići kapiten juniora zagrebačkog Dinama Vito Čaić. Čaić ima i bh. korijene, te mu neće biti problem dobiti bh. papire, što ne od velike važnosti s obzirom da Rođeni žele da se osiguraju sa igračima "zaštićenog godišta". 

I samom igraču bi posudba bila od velike koristi jer sigurno da bi mnogo teže u Dinamu došao do seniorskih minuta pa je procijenjeno da mu je najbolji izbor Velež, a kako saznaje SportSport.ba iz izvora bliskih FK Veleža Rođeni čine sve da se posudba što prije dogovori.

Čaić ima tek 18 godina, a ponikao je u redovima HNK Gorica. Prešao je zatim u Dinamo i sada stigao do juniorske ekipe. Prelazak iz juniorske selekcije u seniorsku sigurno je najteži period za svakog mladog nogometaša.

Oglasi

Potrebno je da napravi pravi potez, a nikako stepenicu unazad, što se često desi mladim nogometašima. Zbog toga, mnogi juniori iz kvalitetnih ekipa odlaze u druge sredine kako bi se što prije privikli na rad sa seniorskom ekipom, što im kasnije itekako dobro može doći.

Čaić sigurno neće biti posljednje pojačanje Veleža, a nedavno su nove ugovore potpisali Nermin Haskić, Ante Oreč i Edo Vehabović.

Potvrđen je i prvi odlazak, a radi se o Stefanu Vukčeviću. Vukčević je stigao kao veliko pojačanje u Mostar, no nije se naigrao.

Nije se nametnuo kod Nedima Jusufbegovića, ali ni Deana Klafurića pa je sa Rođenim sporazumno raskinuo saradnju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ove sezone upisao je tek 18 minuta u pobjedi nad Zvijezdom 09 na startu nove sezone, a zatim nestao. Posljednjih desetak utakmica nije ni bio u kombinaciji te će sada u nove izazove.

Ovaj rođeni Podgoričanin je nosio i dres azerbejdžanske Qabale, no očigledno da se u bh. premijerligašu nije snašao.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Dok vecina klubova jedinu brigu ima oko pojacanja, mi uz to gradimo i stadion, nije mala stvar na 2 fronta novac dijelit,
5 0
Nikaragva231
Sta vam reko ja sto je Mamic na grbavicu dosao podrzati Klafurica i dovesti mu par pojacanja. Ovo je do sad najbolja uprava Veleza i pravi se odlicna prica
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti