Superkompjuter odredio pobjednika Lige prvaka - To je Arsenal!
Foto - EPA

Tako kaže kompjuter

Superkompjuter odredio pobjednika Lige prvaka - To je Arsenal!

Midhat Šljivak
Teme:

Engleski mediji često koriste usluge superkompjutera kako bi predvidjeli ishod određenog takmičenja. Sada su ga iskoristili za predviđanje pobjednika Lige prvaka i on je najveće šanse dao londonskom Arsenalu.

Arsenal će osvojiti Ligu prvaka u sezoni 2023/2024. Barem tako tvrdi superkompjuter čije su usluge iskoristili engleski mediji kako bi predvidio pobjednika nakon okončanja grupne faze takmičenja.

Nakon prikupljenih podataka iz grupne faze takmičenja, superkompjuter je Topnicima dao najveće šanse za osvajanje trofeja. Imaju čak 22 posto šansi.

Iza Arsenala je odmah smješten aktuelni prvak Evrope Manchester City s 20 posto šansi, a dobre šanse imaju još Bayern (15%) i Real Madrid (12%).

Gotovo nikakve šanse ne daju se Copenhagenu, PSV-u, Laziju, Portu i Real Sociedadu, a pri dnu je i RB Leipzig s 1 posto šansi za veliki rezultat.

Oglasi

Šanse za osvajanje Lige prvaka prema superkompjuteru

Podsjetimo, Arsenal nikada nije uzeo trofej Lige prvaka. Došli su do finala 2006. godine, ali su poraženi od Barcelone u Parizu s 2:1.

Kad je žrijeb Lige prvaka?

Žrijeb nokaut faze Lige prvaka zakazan je za ponedjeljak 18. decembra u Nyonu.

Kao i uvijek žrijebat će se pobjednici grupa protiv drugoplasiranih, a timovi iz iste zemlje i oni koji su bili skupa u grupi, ne mogu se sastati u osmini finala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U prvom šeširu gdje su prvoplasirani iz grupe su: Bayern, Arsenal, Real Madrid, Real Sociedad, Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Manchester City, Barcelona.

U drugom su: Copenhagen, PSV Eindhoven, Napoli, Inter, Lazio, PSG, RB Leipzig, Porto.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Hhhaahahahahah...u VIRTUELNOM SVIJETU I JESU ŠAMPIONI..u STVARNOM SVIJETU IMAJU 0, N U L A Evropskih trofeja..pa CRVENA ZVEZDA je VELIKAN za razliku od ovih cirkusanata..
2 2
Ham0
Imamo i mi superkompjuter, a on se zove Vico
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi