Sarajevo spektakularno dočekalo Spahovića, ali bh. borca na kraju nokautirao Miran Fabjan

FNC 14 event u Sarajevu

Sarajevo spektakularno dočekalo Spahovića, ali bh. borca na kraju nokautirao Miran Fabjan

Eldar Ganibegović

Upravo je završena borba između Tomislava Spahovića i Mirana Fabjana na FNC 14 eventu u Sarajevu, a bh. borac upisao je poraz nokautom u trećoj rundi. 

Fabjan je bio izviždan prilikom ulaska u kavez, no najbitnije za njega je da je ostvario pobjedu protiv domaćeg borca koji se tako vratio ovom sportu.

Krenulo je jako žustro, Fabjan je išao prema naprijed i upućivao dobre direkte, ali u jednom trenutku Spahović ga je uspio uhvatiti i srušiti.

Prošao je iz zatvorenog u polugard te bacao jake laktove, a nošen publikom je napravio veliku štetu Fabjanu. 

Iako je bio u donjoj poziciji, Fabjan je bacio jako puno laktova iz donje pozicije i bio i više nego aktivan. Nekoliko puta je borcu iz Slovenije ispala guma za zube zbog jačine udaraca, ali uspio je preživjeti do kraja runde.

Front Kickovi Slovenca otvorili su drugu rundu i cijelo vrijeme pokušavao isprovocirati Spahovića. Jako su dobri bili i low kickovi kojima je natjerao Spahovića da promijeni gard.

Oglasi

Pokušao je naš boracrušiti prvi put, ali bez uspjeha. Ipak, nedugo zatim uspio je u tome te je držao Fabjana u zatvorenom gardu i zadavao mu udarce dok je Slovenac cijelo vrijeme pokušavao provocirati i bacati laktove s poda.

Sudac ih je digao na noge, a onda je Fabjan krenuo silovito. Uzdrmao je Spahovića te krenuo u siloviti "ground and pound", ali Spahovića spašava zvono odnosno kraj runde. 

Odmah na početku treće runde Spahović je dobro pogodio Fabjana koji je odglumio da je uzdrman i provocirao Spahovića, a onda opet krenuo na njega.

Spahović se u jednom trenutku krenuo bacati na leđa te je vidljivo da je umoran, ali Fabjan je stalno htio borbu na nogama. Bilo je tu puno čudnih sekvenci, a Fabjan je na kraju pobijedio tehničkim nokautom.

"Završavam mu karijeru. Sutra spava kao beba u prvoj rundi, 10 sekundi. Kad počne meč, počinje haos", poručio je Fabjan uz zvižduke prisutnih u SCC-u na posljednjem sučeljavanju.

"Jedno su želje, drugo su mogućnosti. Sutra ga gasimo", riječi su Tomislava Spahovića pred meč, no Slovenac je na kraju došao do pobjede. 

Top Komentari

King_Kenny
...bravo za Fabjana...a ovog vratite u zatvor gdje mu je i mjesto...
5 0
Ecosport
Trebo ga je ugasit za čitav život. Kao i cijelu mu familiju.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi