Ovo su dedo i nana fudbalske zvijezde koja osvaja svijet: "Nekad je zvao da molimo za njega"

Istovremeno su tužni i ponosni

Ovo su dedo i nana fudbalske zvijezde koja osvaja svijet: "Nekad je zvao da molimo za njega"

Admin Čaušević

Svakom teško pada kada svoje najmilije pošalje u daleki svijet. Svjesni da će polako, ali sigurno pasti u zaborav te da njihov odnos više nikad neće biti isti. Znaju to stari dedo i nana koji sada svog unuka mogu gledati samo preko televizije. 

Konačno je zasijala nova zvijezda svjetskog fudbala. Nakon mjeseci čekanja i čekanja dobio je priliku za igru i potvrdio epitet nebrušenog dijamanta i buduće svjetske zvijezde.

Arda Guler je bio maestralan u Realovoj utakmici Kupa Kralja, pokazao je da ga je vrijedilo čekati te njegovo vrijeme tek dolazi. Nema sumnje da će ovaj 18-godišnjak biti vrhunski igrač.

Sigurno se sa dosta pažnje susret pratio i u njegovom rodnom selu Altindagu gdje i dalje žive njegovi dedo i nana sa očeve strane, Mehmed i Adiye Guler.

Ardini dedo i nana su ponosni, ali i jako tužni

U razgovoru za turske medije ovaj bračni par je ranije izjavio da je sretan zbog uspjeha njihovog unuka, ali istovremeno i tužan zato što im unuk više neće dolaziti.

"Jako smo ponosni. Jako smo sretni, ali u isto vrijeme i tužni što ćemo ga sve manje viđati. Bio je jako dobro dijete. Samo mu daj loptu i nije htio ništa drugo", ispričao je njegov djed.

Oglasi

Nije im dao mira

"Kad je ljeti dolazio na selo, uvijek je igrao s loptom. Mene bi stavio na gol. Nikada nam nije dao da sjednemo i da se odmorimo."

"Nadam se da će dogurati visoko. On je vrlo dobronamjeran, nikome ne želi zlo. Nekad bi nas zvao prije utakmica da klanjamo i molimo za njega..."

Gulerovi roditelji otac Umit i majka Serap na prvom meču svog sina

Ardin dedo je ispričao da je njegov unuk fudbal počeo igrati kad je imao četiri ili pet godina. Kad je stasao otac Umit Guler ga je upisao u Genclerbirli.

Njegova nana je ispričala da su ga treneri i ostali saigrači ismijavali kada je rekao da će jednog dana igrati za Fenerbahče: "Sada se srame kad se sjete šta su pričali o njemu."

Potražite više informacija na temu La Liga:

U svom skromnom domu dedo i nana imaju posebnu sobu samo za svog unuka. Na zidu se nalazi ogromni poster sa fotografijama mlade zvijezde koja polako, ali sigurno osvaja svijet.

"Jako sam sretna zbog njega, ali mi se istovremeno i plače. Kad je igrao u Turskoj i mogli smo otići na stadion i gledati ga, a sada će to biti teško", poručila je njegova nana Adiye.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tutumaca
Nekad je zvao da klanjaju prije utakmice sad nema potrebe real madrid elvedin sakic
0 0
kostro
KAKAV glup naslov,Nekad je znao i nazvati
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi