Sedam pogodaka na Grbavici, seniori pred kraj slomili otpor juniora
Detalj sa meča na Grbavici

Akrapović nije mogao biti zadovoljan viđenim, iako je tek početak priprema

Sedam pogodaka na Grbavici, seniori pred kraj slomili otpor juniora

Samir Mlaćo

Seniori FK Željezničar danas su odigrali prvi meč pod palicom novog šefa struke Brune Akrapovića. Rival je bila juniorska selekcija, a na kraju je završilo 5:2, iako je neriješeno bilo sve do posljednjih pola sata, a juniori su dva puta vodili.

Nakon prvog poluvremena juniori su protiv starijih kolega vodili 1:0, te pružili kvalitetnu partiju. Na početku vrijedi izdvojiti pogrešku golmana Ajdina Mulalića, ali zatim se isti u navedenom napadu iskupio sa dvije sjajne odbrane.

Seniori Željezničara djelovali su dosta nepovezano i bezidejno, a nakon toga šansa za Mekića, no sjajno je odbranio golman juniorske selekcije Duškaj.

Nakon toga lijepa akcija juniora Željezničara i sjajni Džafo lijepo trese mrežu. Do kraja prvog poluvremena vrijedi izdvojiti šansu za Mekića, no njegov udarac zaustavila je prečka.

U nastavku Akrapović na teren šalje Štilića, Gasala, Krpića, Selimovića, Bibera, Muftića..., dok je promjena bilo i u juniorskoj selekciji, što se itekako osjetilo na terenu.

Turanjanin je glavom pogodio za izjednačenje, ali Babaluk onda koristi grešku zadnje linije seniora i ponovo dovodi svoj tim u vodstvo. Tada seniori dodaju gas i bilježe sigurnu pobjedu. Izjednačio je Štilić, a zatim za 3:2 pogađa Gasal, da bi novajlija na probi Radaković pogodio za 4:2.

Oglasi

Konačnih 5:2 postavlja svojim drugim pogotkom Turanjanin u posljednjim minutama meča.

Ono što svakako može da brine stručni štab Željezničara jeste da su u prvom poluvremenu zbog povreda igru morali napustiti mladi Musić, te Drljo, a šansu su tada dobili Galić i Ovčina.

Za Plave je nastupio i Joseph Amoah koji se naknadno priključio pripremama, dok je novo lice i bivši omladinac Faris Zubanović. Zubanović se nije naigrao u posljednje vrijeme, a sada će pokušati izboriti za ugovor sa Plavima.

Treba istaći da je veliki broj navijača Željezničara pratio današnji prijateljski meč, a viđenim definitivno nisu mogli biti zadovoljni, iako je jasno da je tek početak priprema. Plavi će prema svemu sudeći krajem naredne sedmice u Čitluk, a zatim u Međugorje.

Oglasi

Pojačanja su itekako potrebna, pa je i današnja utakmica sigurno 'otvorila oči' Bruni Akrapoviću ali i sportskom direktoru Samiru Bekriću koji je sve pratio sa klupe za rezervne igrače.

Treba istaći da je današnji meč pratio i bivši predsjednik kluba sa Grbavice Edis Kovačević, ali i treneri iz omladinskog pogona Željezničara.

Seniori FK Željezničar - juniori FK Željezničar 5:2 (0:1)

Prvi tim prvo poluvrijeme: Mulalić - Musić (Galić), Drina, Dubačkić, Šehić - Karić, Mekić - Drljo (Ovčina), Šabić, Amoah - Haračić.

Juniori prvo poluvrijeme: Duškaj - Babić, Šemdin, Barimac, Sadžak - Pašić, Alagić - Efendić, Fočo, Džafo - Zubanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi tim drugo poluvrijeme: Muftić - Galić, Selimović, Biber - Ovčina, Kolić, Turanjanin, Štilić, Radaković - Gasal, Krpić.

Juniori drugo poluvrijeme: Trapara - Bublin, Džano, Hasanić, Pašić (Sadžak) - Karić, Alibašić, Omerbašić - Mešić, Zeničanin, Babaluk.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1613662710
Ja ne vjerujem koliko nam je zadnja linija losa ,pa mi protiv Vrbanjuse nebi mogli clean sheet imat
1 0
Lafo
Možda da probaju i sa kadetima
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi