Nacija je na nogama nakon poruke Edina Džeke našim rukometnim reprezentativcima!
Oglasio se video porukom i sve oduševio

Dokazao je još jednom Edin koliko voli svoju zemlju

Nacija je na nogama nakon poruke Edina Džeke našim rukometnim reprezentativcima!

S. Mlaćo

Rukometna reprezentacija naše zemlje nije se obrukala na startu Evropskog prvenstva protiv Švedske, ali večeras od 18 nas čeka pravi ispit.

Rival je selekcija Nizozemske i svi smo uvjereni da možemo pružiti dobru partiju te slaviti pobjedu.

Veliki broj naših navijača spreman je za utakmicu, vlada prava euforija, a sada se oglasio i kapiten naše nogometne reprezentacije Edin Džeko.

"Pozdrav za kapitena Terzu i za cijelu ekipu, nadam se da ste mi dobro i da ste spremni za tekmu večeras. Od srca vam želim sve najbolje i ako Bog da pobjede. Gledamo vas i bodrimo večeras, sretno raja", kazao je Džeko.

Vjerujemo, gledamo, navijamo. Sretno danas 💙💛🇧🇦 #BiHNizozemska #Euro2024 #EhfEuro2024 #Mirsad Terzic Benjamin Burić Senjamin Buric Rukometna reprezentacija BiH

Posted by Edin Džeko on Saturday, January 13, 2024

Zaista se nadamo da će tako i biti i da će naši momci ostaviti i posljednji atom snage te se pobjedom približiti prolazu dalje.

Oglasi

"Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe koja je uigrana, ekipe koja ima jednog od najboljih rukometaša svijeta, srednjeg beka sigurno - Luca Steinsa koji igra u Parizu. Igraju 60 minuta na visokom nivou i on je motor ekipe. 90 posto golova počinje od njega. Fokus je prvo njega zaustaviti. Utakmica će biti jako teška. Imaju bazu igrača koji igraju na visokom nivuo, igra im funkcioniše savršeno. Za nas je vrlo važna utakmica, ali nadamo se prolazu u drugi dio takmičenja", rekao je Igor Mandić koji je pohvalio bh. navijače.

Osjeti se na terenu kada vidite našu publiku. Nije bilo grada i mjesta gdje ih nije bilo. To nam puno znači. Bodre nas svaki dan i to je važna psihološka stvar za cijelu ekipu".

Dino Hamidović poručuje kako nemaju šta izgubiti u ovom susretu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Utakmica je biti ili ne biti. Nemamo šta izgubiti, znamo šta nas čeka. Protivnik je težak, igraju sličan rukomet kao i Šveđani. Mi ćemo ih probati usporiti što više", istakao je Hamidović.

Nadamo se kvalitetnoj partiji naših momaka i da ćemo se večeras radovati, a naredni ispit je selekcija Gruzije.

Top Komentari

sukisss
Vec je na koljenima?
0 0
Sanska_Prangija
Jedan je babo, ma kakav fikret
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti