Luda noć i presedan u evropskom sportu: Švedska uložila žalbu, ide li Francuska u finale?
FOTO: EPA

Nije još ništa gotovo

Luda noć i presedan u evropskom sportu: Švedska uložila žalbu, ide li Francuska u finale?

Haris Zilić

Dosta pažnje izazvala je polufinalna utakmica između Švedske i Francuske na Evropskom prvenstvu u rukometu koju su Francuzi dobili nakon produžetaka 34:30.

Utakmicu su obilježile i greške makedonskog sudijskog dvojca Nikolov - Nachevski.

Po isteku vremena Francuska je sa devetrca došla do gola. Sjajno je pogodio Prandi, ali na usporenom snimku se vidi da je gol bio neregularan što je izazvalo lavinu komentara u evropskom rukometu.

Bivši rukometaš Rasmus Boysen prije nekoliko trenutaka oglasio se na Twitteru sa vijestima koje bi mogle biti presedan u svijetu sporta.

Boysen navodi kako je za danskiTV2Sport potvrđeno da su Šveđani uložili žalbu EHF-u zbog gola Francuza za produžetke.

Oglasi

EHF će pregledati cijelu situaciju i nije isključeno da se utakmica poništi što bi bio presedan na velikim takmičenjima.

Istina, ko zna i minimalna pravila rukometa jasno vidi da je francuski rukometaš sa jednom istom nogom nije dodirivao parket prilikom izvođenja deveterca što je kontra rukometni pravila.

Makedonske sudije su napravile nevjerovatan previd i sada se čeka EHF da da posljednju riječ.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Fracnuska je rezultatski u finalu, ali Švedska se nada poništenju utakmice, a šta bi to u konačnici donijelo teško je odgovoriti.

Nema sumnje da će biti duga noć ispred HEF-a i cijele rukometne Evrope.

Top Komentari

dsimic
A vi samo prozivate Gigovića...
3 0
Bulle
Švedima se vraća, Njemačka je s centra dala njima regularan gol koji je na kraju poništen, otišlo se u produžetke na kraju Švedi dobili...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti