Novi musliman među Bavarcima: Nevjerovatan potez Tuchela kad je vidio svog igrača da se moli Allahu

Njemački trener je sve ostavio bez teksta

Novi musliman među Bavarcima: Nevjerovatan potez Tuchela kad je vidio svog igrača da se moli Allahu

Admin Čaušević

Mnogi igrači prije što kroče na teren izvedu neku vrstu svog rituala. Fudbaleri muslimani to obično rade tako što upute molitvu Allahu ispruženih dlanova. To je bio slučaj i na utakmici Bayerna i Borussije Moenchengladbach. 

U svlačionici Bayerna od početka februara igra još jedan musliman. Riječ je o Sachi Boeyu koji je nedavno stigao iz Galatasarya te je za vikend upisao prve minute.

Desni bek je debitantski nastup upisao protiv Borussije Moenchengladbach kada je Thomas Tuchel odlučio da mu da 30-ak minuta i može se reći da se predstavio u pozitivnom svjetlu.

Boey je u igru ušao umjesto Noussaira Mazraouija, marokanskog desnog beka i još jednog fudbalera islamske vjeroispovijesti u svlačionici najuspješnijeg njemačkog kluba.

Oglasi

Zanimljiva scena je viđena prije nego kada je Boey ušao u igru kada je Thomas Tuchel pokazao nevjerovatno poštovanje prema svom novom igraču.

Naime, Tuchel je krenuo prema Boeyu da mu da posljednje instrukcije, ali kada je vidio da se Francuz moli Allahu, njemački trener je zastao.

Sačekao je osvajač Lige prvaka s Chelseajam da Boey završi sa molitvom poslije čega mu je da određene taktičke upute. 

Cijeli muslimanski svijet je oduševljen Tuchelovim potezom pošto je odlični trener maksimalno ispoštovao Bouyev duhovni prostor i nije želio da ga ometa.

Oglasi

Inače, prema nekim informacijama ovaj 23-godišnjak koji je prije Gatalasaraya nastupao za Rennes je na islam prešao kada je postao punoljetan.

On je iza sebe imao zaista odličnu polusezonu u dresu velikana iz Istanbula, posebno se isakao protiv Bayerna u duelima Lige prvaka pa Bavarci nisu previše oklijevali te su ga odmah kupili.

Boey uopšte nije bio jeftin pošto je plaćen 30 miliona eura što definitivno nije bezazlena suma.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sada mu preostaje da opravda uloženi novac.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Kakav seljački portal. Brojanje krvnih zrnaca u fokusu.
8 0
BosanskaSvedska
Traktoristi na aparatima!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi