Fudbaleri Sloge i Veleža još na odmoru: Igra za zaborav u Modriči
FOTO: E. Oštraković

Skoro pa bez pravih prilika

Fudbaleri Sloge i Veleža još na odmoru: Igra za zaborav u Modriči

Haris Zilić

Odigran je prvi duel 19. kola WWIN lige čime je počelo i zvanično ligaško fudbalsko proljeće u Bosni i Hercegovini. U Modriči snage su odmjerili Sloga Meridian Doboj i mostarski Velež, a rezultat je na kraju glasio 0:0.

Oba tima kao da su u nekom grču igrala prvo poluvrijeme. Prvih pola sata nismo vijdeli nijedan udarac prema golu.

Velež je bio malo aktivniji, a jedino uzbuđenje desilo se u šestoj minuti kada su gosti tražili penal nakon što je oboren Guliashvili, ali sudija Halkić se nije oglasio.

U 31. minuti prvi i jedini pravi udarac u prvom poluvremenu. Bila je to prilika za Velež, Čaić je šutirao, a Trako odlično odbranio.

Što se tiče Sloge nisu imali nijedan ozibljan udarac prema golu Mostaraca u prvih 45 minuta utakmice.

U nastavku velika prilika za Velež u 52. minuti, lopta je iznenada došla do Hrkaća koji šutira sa pet metara, ali golman Trako zaustavlja njegov udarac.

Oglasi

Sloga je pokušala zaprijetiti u 68. minuti. Kvesić je centrirao, Vidić došao do lopte, ali nije uputo udarac kako je želio, na kraju bez opasnosti po gol Veleža.

U finišu meča Sloga je bila malo aktivnija, pokušavao jei Velež dugim loptama, ali bez pravih prilika i ostalo je do kraja 0:0. Slabo otvaranje proljetnog dijela prvenstva u WWIN ligi.

WWIN liga, 19. kolo:

FK Sloga Meridian Doboj - FK Velež Mostar 0:0

SLOGA MERIDIAN: Trako, Predragović, Božičković, Dujaković S., Popara, Dujaković N., Milanović, Kvesić, Grabež, Varga, Vidić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

VELEŽ: Hadžikić, Oreč, Čaić, Halilović D., Hrkač, Guliashvili, Suljić, Haskić, Šturm, Vehabović, Oliveira.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1613662710
Velez katastrofa
0 10
PRESEDAN
Ma kako za Boga,zar ne dobiše Shakhtar?
4 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi