Denis Huseinbašić se oglasio na društvenim mrežama i otklonio svaku dilemu

BiH ispred Njemačke

Denis Huseinbašić se oglasio na društvenim mrežama i otklonio svaku dilemu

Edmir Škorić

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine danas je objavio kako je iz FIFA stigla zvanična potvrda uz pomoć koju će Denis Huseinbašić u budućnosti nositi dres bh. tima.

Komitet za status igrača Svjetske nogometne federacije (FIFA) prihvatio je zahtjev Huseinbašića i NS BiH za promjenu sportskog državljanstva tako da mladi fudbaler (22) sada može igrati za reprezentaciju BiH.

Fudbaler Koelna, koji igra u veznom redu, a vrijedi 4,5 miliona eura po Transfermarktu, prethodno je igrao za U21 reprezentaciju Njemačke, no u budućnosti će braniti boje zemlje svog porijekla.

On bi se već u martu trebao naći na spisku selektora Save Miloševića za meč baraža Lige nacija protiv Ukrajine, koji se igra 21. u Zenici.

Oglasi

Vijest je odjeknula u BiH, a Denis Huseinbašić je nedugo nakon toga podijelio Instagram story Zvjezdana Misimovića i na taj način i sam potvrdio svoju odluku i sjajne vijesti za sve nas.

Huseinbašić je jedan u nizu brojnih bh. talenata raspostranjenih po cijelom svijetu, a posebno puno ih ima upravo u Njemačkoj.

Ove sezone ima 18 nastupa i tri asistencije za prvi tim Jarčeva, koji nastupaju u Bundesligi. U prošlom kolu u porazu od Werdera odigrao je 90 minuta i u posljednje vrijeme je standardan mada je bilo tokom sezone nekoliko mečeva u kojima je ostao na klupi.

Ono što je takođe važno naglasiti, može da igra kao zadnji, celtralni i predznji vezni, pa po potrebi i na desnoj strani. Vjerujemo da će njegova odluka o promjeni sportskog državljanstva posebno obradovati selektora Miloševića i stručni štab reprezentacije BiH.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
penis od husejina basica joj imena hahahahaha
0 4
Ajax11
Momak skontao da od A repke njemačke nema šanse, pa sada od jednom dobra i BiH za dizanje vlastite cijene
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti