Navijači FK Sarajevo s oduševljenjem dočekali objavu o odlasku Almedina Ziljkića

Komentari na Instagramu

Navijači FK Sarajevo s oduševljenjem dočekali objavu o odlasku Almedina Ziljkića

Endin Čaušević

FK Sarajevo objavio je jutros da Almedin Ziljkić više nije igrač ovog kluba i da je s povremenim reprezentativcem Bosne i Hercegovine postignut sporazumni raskid saradnje što su navijači kluba s Koševa dočekali s oduševljenjem.

Sinoć se u javnosti pojavio dokument na kojem se navodi da je Ziljkić oslobođen dolaska na treninge i ostalih obaveza prema klubu, te su iz FK Sarajevo otkrili da je potrebno nekada napraviti teške odluke da se napravi harmonija unutar tima.

Ziljkić je već nekoliko dana u centru pažnje navijača Sarajeva, a jutros je mnoge iznenadila obavijest kluba s Koševa da ovaj igrač više nije član tog kluba.

Iz Sarajeva su potvrdili da je sa Ziljkićem potpisan sporazumni raskid saradnje i to na zahtjev igrača, a takvu odluku su navijači bordo kluba dočekali s oduševljenjem.

"Klubu želim puno sreće u nastavku takmičenja i pobjedu u Kupu Bosne i Hercegovine", izjavio je Ziljkić nakon što je potpisao raskid saradnje s klubom u kojem je proveo nešto više od godinu dana.

Oglasi

Sarajevo je na zvaničnom Instagram profilu potvrdilo da je Ziljkić napustio klub, a navijači su to oduševljeno dočekali i u komentarima nisu imali milosti prema svom dojučerašnjem kapitenu.

"Mali je ovo grad Almedine, bježi u Pazar", "Nisam znao da si takva kukavica, izdajico", "Može li se ikako izbrisati i podatak da je ikada nastupao za FKS?!", "Bez obrada i časti", "Sve izdajice otjerati iz kluba", "Objavite javno šta je uradio", samo su neki od komentara navijača Sarajeva.

Oglasi

Također, bilo je i nekoliko onih koji su se zahvalili Ziljkiću na svemu što je dao za Sarajevo, te su mu poželjeli sreću u nastavku karijere.

Inače, Ziljkić je u dresu Sarajeva odigrao ukupno 30 utakmica, te je uspio postići devet golova i dodati još šest asistencija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Povremeni bh. reprezentativac je u Sarajevo stigao početkom prošle godine iz Olimpije, te je imao ugovor do ljeta 2025. godine, ali isti je raskinut na njegov zahtjev nakon svega što se izdešavalo prethodnih dana.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1660808179
Jesu ga zavoljeli bauštelci skoro pa su mu testise lizali iako je palio šal njanja i preko toga su mu prešli navijači rezultata
1 5
Hanibal
Steta za Sarajevo i Ziljkica. Samo mi nije jasno sta mu je to smetalo u Sarajevu pa napusta klub, a nije mu smetalo cetnicko navijanje dok je igrao u Borcu.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi