Genijalac iz Zadra u 38. godini jednim potezom razuvjerio Pereza i Ancelottija: "A šta sad?!"

Ovaj čovjek je pravi majstor

Genijalac iz Zadra u 38. godini jednim potezom razuvjerio Pereza i Ancelottija: "A šta sad?!"

Edmir Škorić

Za nekoliko mjeseci Luka Modrić imat će 39 godina, ali hrvatski veznjak i dalje igra vrhunski fudbal.

Iako ga ove sezone Carlo Ancelotti više koristi kao džokera, danas je Modrić bio starter protiv Celte i na poluvremenu Real Madrid vodi s 1:0.

Za sada jedini gol na meču postigao je Vinicius Junior, no Luka Modrić je odigrao perfektno poluvrijeme.

Statistika kaže da je imao najviše dodira od svih igrača na terenu - 70, da je imao najviše "ključnih dodavanja" (5), kreirao je jednu veliku šansu, ima 53 uspješna od ukupno 54 dodavanja, jedan uspješan start, četiri osvojene lopte, 100 posto uspješnost u driblanju...

Oglasi

No, pred kraj prvog dijela je jednim "modrićevskim" potezom digao sve na Santiago Bernabeuu na noge.

Nije ni čudo što navijači Reala ne žele da Luka ode na ljeto kada mu ističe ugovor. Oni bi da Hrvat ostane da i dalje uživaju u njegovim partijama, dok se navodno Florentino Perez i Carlo Ancelotti spermaju na rastanak i žele da naprave smjenu generacije.

Modrić je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora s Real Madridom i već mjesecima se govori o njegovom odlasku pošto još uvijek ne dobija novi ugovor.

Medij tradicionalno naklonjen Realu piše da će Modrić ostati u Realu ukoliko i zasluži da ostane. To mora pokazati na terenu, a zna da nema puno vremena. Modrić su preostala tri mjeseca da prebaci u brzinu više te da u Realu ostane zato što je to zaslužio na terenu, a ne zbog svog statusa klupske legende ili zasluga iz prošlosti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sudeći prema današnjih 45 minuta, Modrić je zaslužio ostanak. Jer je jednostavno doktor fudbala.

"A šta sad?", pitat će se i Carlo i Florentino Perez dok budu razmišljali o strateškim potezima kluba na ljeto. Dojam je da je teško donijeti pravu odluku...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

@dn@n
Haha i sta sad,treba čarobni štapić za ovaj potez,pa to mogu i ja kao amater. Ne znam samo o čemu ćete pisat i tušit narod svaki dan kad se Modrić penzioniše.
1 0
Tutumaca
Mislis iz obrovca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi