Velež ne izlazi iz krize: Bod kući nosi i Tuzla City, poništeni gol gostiju će biti predmet analiza

Wwin liga BiH

Velež ne izlazi iz krize: Bod kući nosi i Tuzla City, poništeni gol gostiju će biti predmet analiza

Edmir Škorić, foto: Admin Čaušević

U posljednjoj utakmici 22. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine Velež je ugostio Tuzla City, a na kraju nije bilo pobjednika (1:1).

U ponedjeljak je kompletirano 22. kolo Wwin lige. Za kraj ovog kola ponuđena nam je dobra fudbalska predstava, dosta otvorena igra, na kraju podjela bodova (1:1) iako je dojam da su i jedni i drugi htjeli čitav plijen.

Praktično u prvom napadu je Velež došao u vodstvo. Akcija po desnoj strani, Peco centrira, Haskić glavom prebacuje, a talentovani Čaić sam na drugoj strani loptu šalje u mrežu gostiju iz Tuzle.

U sedmoj minuti prodor Ede Vehabovića po sredini terena, da bi na kraju pucao preko gola. Pet minuta kasnije Vehabović je izblokiran. Veoma diskutabilna odluka sudija u 22. minuti. Delimeđac je šutirao, Hadžikić odbranio, a Karjašević na odbijenu loptu natrčao i pogodio.

Signalizirana je ofsajd pozicija, mada se u ponovljenom snimku moglo vidjeti da je Karjašević na vrijeme utrčao iza leđa domaće odbrane. Gosti su se žalili, ali protesti su bili uzaludni, još je Đorđe Ćosić dobio javnu opomenu zbog toga.

Oglasi

Tuzla City je izjednačio u 26. minut. Šturm bespotrebno pravi faul podaleko od gola, no nakon ubačaja Mehanovića, Pantelić glavom sjano pogađa i donosi 1:1, što je bio i konačan rezultat.

Sjajna šansa za goste u 31. minuti, Pantelić je zamalo donip preokret, no lopta ide malo pored gola. Vehabović je u 42. minuti sjajno izveo slobodni udarac sa oko 22-23 metra, no malo pokraj gola. Uz malo sreće mogao je do jednog od najljepših golova u ovom kolu.

Na otvaranju drugog dijela šansa za Velež, ali je Lolić sjajno odbranio snažan udarac Domića sa oko 25 metara. Dobru šansu ne koristi Pantelić na drugoj strani. Jedan od najboljih igrača Tuzle je sve dobro napravio, a onda iskosa s desne strane gađao malo pored gola Mostaraca.

U 62. Pršeš iz daljine puca preko gola, a u 64. minuti zicer za Hrkaća, koji ostaje sam na vrhu peterca Tuzle, no glavom očajno šutira i propada velika šansa za novo vodstvo Veleža. Najbolju šansu imao je Džafić u 70. minuti, no on je glavom pucao tik pored gola. Malo prije ovoga, domaći su nakon jednog duela u šesnaestercu gostiju, tražili penal, no sudija se nije oglasio.

Oglasi

U preostalih 20 minuta, koliko god to željeli i jedni i drugi, pogodaka više nije bilo. Velež je dominirao, igralo se pred golom gostiju, no promjene rezultata nije bilo. Velež će ostati na trećem mjestu s 36 bodova, dok ekipa Tuzle ide na deveto mjseto sa 23 boda.

Velež - Tuzla City 1:1 (Čaič 1/ Pantelić 26)

VELEŽ: Hadžikić, Oreč, Hrkač, Domić, Šturm, Čaić, Pršeš, Peco, D. Halilović, Vehabović, Haskić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

TUZLA CITY: Lolić, Nikić, Delimeđac, Šukilović, Ćosić, Karjašević, Sušić, Osmić, Kobiljar, Mehanović, Pantelić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Realno, ukradena pobjeda City-u
7 2
Mostarac94
Slabo moji Rodjeni, bolje da ne izlazimo u Europu s ovakvom ekipom, citav tim velika kriza, ne zna se ko je gori
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi