Mirvićev poziv za klubove na stolu: Potvrđen jedan dolazak, ali mnogi klubovi ne dolaze u Sarajevo?
Sve je počelo zbog prekinutog meča Sarajeva i Borca na Koševu

Da li će prvi čovjek FK Sarajevo dobiti podršku?

Mirvićev poziv za klubove na stolu: Potvrđen jedan dolazak, ali mnogi klubovi ne dolaze u Sarajevo?

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

U Wwin ligi BiH slijedi reprezentativna pauza, ali neće biti mirno. Naime, prvi čovjek FK Sarajevo Ismir Mirvić je pozvao sve klubove na sastanak u naš glavni grad.

"Sastanak će biti posvećen aktuelnim pitanjima koja se tiču našeg nogometa, a posebnim fokusom na sprječavanje korupcije, borbu protiv monopolizma i nepravde u sportu te promovisanje fer-pleja.

Kao predstavnici različitih klubova, smatram da je od suštinske važnosti da prije svega porazgovaramo na ovu temu, a potom da se udružimo i preduzmemo konkretne korake u borbi protiv svih oblika nepoštenja u nogometu. Ovi problemi narušavaju integritet takmičenja, našeg sporta i nanose štetu svim igračima, klubovima i navijačima", naveo je između ostalog Mirvić u svom saopštenju.

Sastanak je planiran sutra u 14 sati u hotelu Marriot, a pored klubova, poziv su dobili i predstavnici Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH.

SportSport se jutros obratio svim članovima elitnog ranga naše zemlje, osim FK Sarajevo koji je i sam organizator, sa pitanjem da li će prisustvovati sastanku, odnosno odazvati se pozivu Mirvića.

Oglasi

Konkretan odgovor dobili smo tek iz Sindikata profesionalnih fudbalera naše zemlje.

"Pohvalno što je što smo dobili poziv na inicijalni sastanak o organizovanju klubova Premijer lige BiH. Sindikat fudbalera BiH međunarodno je priznat Sindikat, punopravni član FIFPRO-a i benefite udruživanja igrača u jedno tijelo, mnogi su prepoznali. Zahvaljujući kolektivnom pregovaranju i strategiji, igrači/ fudbaleri su danas jedna od najzaštićenijih kategorija društva općenito.

S tim u vezi, udruživanje klubova može donijeti brojne benefite. Kolektivnim glasom jednostavno više interesnih skupina će saznati o problemima s kojima se susreću u radu i potencijal ove inicijative je zaista ogroman“, rekli su iz Sindikata fudbalera na upit Sportsport i dodali:

"Dolaskom na sastanak želimo pružiti podršku ovoj ideji, te staviti na raspolaganje naše brojne međunarodne kontakte. Potrebne su reforme premijerligaškom takmičenju, kako strukturne, tako i organizacijske. Vjerujemo da put tih promjena trebaju trasirati upravo klubovi. Nadamo se i da će javnost prepoznati ovaj trenutak, te također osnažiti klubove i biti uz ovu inicijativu“.

Veliko je pitanje da li će Mirvić dobiti podršku klubova, odnosno Sportsport.ba nezvanično saznaje da se sastanku neće odazivati Borac, Zrinjski, Sloga Meridian, Posušje. Široki Brijeg, GOŠK i Zvijezda 09.

Oglasi

Što se tiče preostalih klubova, nema službenih informacija o tome da li će se pojaviti u Sarajevu, a na naš upit jedino su iz FK Željezničar kratko odgovorili da trenutno nemaju odgovor za javnost u vezi sa ovim pitanjem.

Naveli su da je rok za odgovor organizatoru sastanka danas do 16 sati.

Podsjetimo, sve se 'zakuhalo' protekle srijede kada je Sarajevo u revanš meču Kupa ugostilo FK Borac. U prvom meču bilo je 0:0, a u revanšu je Borac vodio sve do sudijskog vremena 2:1. Tada su nogometaši Sarajeva na poziv stručnog štaba odlučili da napuste teren nezadovoljni suđenjem glavnog sudije Matea Musa iz Čitluke.

Na terenu se ubrzo našao i prvi čovjek FK Sarajevo Ismir Mirvić koji se kratko obratio Musi, dok su navijači Sarajeva uvredljivo skandirali protiv NS BiH. 

Susret je nešto kasnije registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist FK Borac koji je tako prošao u polufinale Kupa naše zemlje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Izvjesno je da FK Sarajevo očekuju i novčane kazne, ali i vjerovatno i pojedince iz kluba za koje se ustanovi da su igrače pozvali na prekid meča, a ne isključuje se ni bodovna kazna za Bordo tim. 

Svoje izjave u Savez moraju poslati trener Sarajeva Simon Rožman, sportski direktor Senijad Ibričić te upravo Ismir Mirvić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Babaroga1987
Mi kad smo htjeli bušiti lopte vi ste cirkuzali, Hasic iz Veleza kad je htio pokrenuti sve, svi smo mu ledja okrenuli. E sad se roštiljajte sami jer nema većih govana od vas!
6 0
magistar
Naravno da neće, niko nije lud ići za Sarajevom koje se žali da mu je sezonu upropastio priznat gol od Zvijezde i tri faula na centru u Kupu. Ukupno jedan bod a za Borcem zaostaju 21. I taj neko ko sa najvećim budžetom ne zna posložiti svoj klub, bi da vodi ostale i skreće pažnju sa brojnih ličnih promašaja u klubu
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije