Reprezentacija BiH trenirala na Grbavici: Miloševića dočekao gost iznenađenja, Džeko ostao u hotelu

Počele pripreme za baraž

Reprezentacija BiH trenirala na Grbavici: Miloševića dočekao gost iznenađenja, Džeko ostao u hotelu

Admin Čaušević, foto: T. Hebib

Najbolji bh. fudbaleru po mišljenju selektora Save Miloševića okupili su se danas na Ilidži te na taj način zvanično počeli pripreme za predstojeći baraž za Evropsko prvenstvo. Polufinalni meč protiv Ukrajine je na programu u četvrtak na Bilinom polju. 

Reprezentativci su tokom popodneva počeli stizati u hotel, a prvi trening su odradili večeras na stadionu Grbavice gdje će trenirati do utakmice u četvrtak. Zanimljivo da će i zvanični trening biti održan u popularnoj Dolini ćupova.

Milošević nije na raspolaganju imao sve igrače koji su se danas pojavili. Razlog su svakako i utakmice igranje u nedjelju, pa je tako kapiten Edin Džeko bio u grupi igrača koji su ostali na regeneraciji.

U ilidžanskim hotelima je pored Džeke ostalo još sedam igrača, dok je njih 18 prisustvovalo prvom treningu. Golman Kenan Pirić će se priključiti ekipi u utorak.

Vremenski uslovi tokom prvog treninga nisu bili baš optimalni pošto je padala kiša, ali među igračima nije manjkalo optimizma. To se moglo naslutiti i po izjavama Save Miloševića.

Oglasi

"Svaki igrač koji je tu svjestan je važnosti, ovakve utakmice se možda dešavaju jednom u životu. Igrači dolaze s ogromonom željom. Utakmica neće biti lagana, ali sve se to može dobiti uz veliku želju i borbu. Ja sam puno pričao da moramo zaslužiti neke stvari, moramo biti spremni da nam se u ovoj utakmici sve vrati što smo ranije propustili."

"Svi znamo šta treba radimo. Spremili smo tir stvari ofanzivno, tri stvari defanzivno, Fokusirani smo i znamo šta hoćemo, iskreno se nadam da će to biti dovoljno da prođemo Ukrajinu", poručio je Milošević.

Inače, Miloševića je bio primoran praviti određene promjene u odnosu na prvobitni spisak pošto se povrijedio Adrian Leon Barišić, pa je umjesto njega na spisak uskočio Adnan Kovačević. Trenutni spisak izgleda ovako:

Golmani: Ibrahim Šehić (Al Khaleej), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca)

Odbrana: Amar Dedić (RB Salzburg), Jusuf Gazibegović (Sturm), Eldar Čivić (Ferencvaros), Sead Kolašinac (Atalanta), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Adnan Kovačević (Ferencvaros), Dennis Hadžikadunić (HSV), Renato Gojković (Orenburg), Nihad Mujakić (Ankaragucu)

Vezni red: Rade Krunić (Fenerbahce), Gojko Cimirot (Al Fayha), Ivan Bašić (Orenburg), Benjamin Tahirović (Ajax), Miralem Pjanić (Al Sharjah), Denis Huseinbašić (Koln), Haris Hajradinović (Kasimpasa) , Amar Rahmanović (Samara)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Napad: Edin Džeko (Fenerbahce), Ermedin Demirović (Augsburg), Haris Tabaković (Hertha), Nemanja Bilbija (Zrinjski), Said Hamulić (Lokomotiv Moskva), Smail Prevljak (Hertha), Dal Varešanović (Rizespor)

Podsjećanja radi, utakmica BiH - Ukrajina se igra u četvrtak od 20:45. Eventualno finale će popularni Zmajevi igrati sa boljim iz duela Island - Finska.

Top Komentari

user1708890612
Pobjeda Bosne ponosne i onda čekam Izrael gdje ćemo odigrati pakleno i pobijediti s tri gola razlike aBd
7 1
hzsg
Kapitenu Edine Džeko, Miraleme Pjaniću, Seade Kolašincu i svi drugi igrači jedine nam repke, MISLIM DA BI VAM TREBALO BITI JASNO DA IGRATE ZA ČETNIČKI NOGOMETNI SAVEZ, KOJI DIREKTNO RADI NA RUŠENJU DRŽAVE. Cutanjem i VI STE SAUCESNICI U RUŠENJU JEDINE NAM DRŽAVE. B A L I J S K II PODANICI U NS BIH, VI STE IZDAJNICI I KAO TAKVIMA CE VAM SE SUDITI.”
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi