Otkazana utakmica Bosna i Hercegovina - Izrael!

Ništa od duela na Grbavici

Otkazana utakmica Bosna i Hercegovina - Izrael! · Zvanično

Admin Čaušević

Prijateljski meč između Bosne i Hercegovine i Izraela koji je trebao biti odigran na Grbavici u utorak 26. marta je otkazan.

Obje selekcije su ispale u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo, a nakon poraza od Ukrajine i Islanda stigla je vijest o otkazivanju susreta.

Predsjednik FS Izraela Shino Zoertz je u izjavi za tamošnje medije kazao kako je jedan od razloga za otkazivanje meča napeta situacija.

"Zbog napete situacije UEFA me kontaktirala čim su završene utakmice i tražili su da li bismo mogli odustati od meča protiv Bosne i Hercegovine koja je beznačajna za obje selekcije.

"Siguran sam da bi FS Bosne i Hercegeovin učinio sve da dobro domaćinstvo, ali pod trenutnim okolnostima odobrio sam otkazivanje utakmice", kazao je Zoertz.

Izraleci navode da je utakmica na Grbavici otkazana u kooperaciji dva Saveza te UEFA-e, a mnogi će ovaj potez proglasiti potpuno opravdanim.

Oglasi

Obje selekcije su doživjele bolne poraze i upitno je u kakvom bi psihološkom stanju dočekali utakmicu koja je planirana za 26. mart na stadionu Grbavica.

Preostaje da se vidi kakav će biti stav reprezetnacije BiH i selektora Save Miloševića, odnosno da li će igrače osloboditi daljnih obaveza u martovskom okupljanu.

Za petak i u sljedećim danima je planirano nekoliko treninga na Grbavici zbog čega je i FK Željezničar svoje aktivnosti prebacio na stadion FK Famos u Hrasnici.

Naredne ispiti za Miloševićeve izabranike su u junu kada će Zmajevi poslužiti kao posljednje provjere za Evropsko prvenstvo dvjema super jakim selekcijama kao što su Italija i Engleska.

Prvo je na rasporedu duel sa Englezima. Gostovanje na čuvenom St James Parku je programu 3. juna, a pet dana kasnije na Castelazziju u Empoliju na programu je duel s Azzurrima.

Top Komentari

jassony
Genocidasi igraju u Evropi iako nisu evropska zemlja, sve ti je jasno sta je i kako
2 2
Ecosport
Naši zločinci iz saveza prvo dogovarali sa Rusima, sad s ovim genocidašima. Kakvi maestralni potezi.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi