Sužava se izbor, ko će na klupu bh. reprezentacije? Milošević, Selimbegović, Krstajić ili Petev
Fudbalska vlada na čelu sa Vicom Zeljkovićem je pred ovim važnim izborom

Debiji protiv Engleske i Italije

Sužava se izbor, ko će na klupu bh. reprezentacije? Milošević, Selimbegović, Krstajić ili Petev · Saznajemo

Adnan Beganović, foto: T. Hebib

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine novog selektora bi trebala dobiti u narednoj sedmici, iz nezvaničnih izvora bliskih krovnoj kući bh. fudbala saznaje SportSport.ba.

Nakon poraza od Ukrajine u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo, bh. reprezentacija je i službeno bez selektora jer je Savi Miloševiću istekao ugovor.

A, ko će naslijediti Miloševića, odnosno da li će možda i on nastaviti voditi naš nacionalni tim, još uvijek nije poznato, mada je kako SportSport.ba nezvanično saznaje, u posljednjih par dana užurbano radi na pitanju izbora selektora.

Istina, s obzirom na finansijsku "moć" krovne kuće bh. fudbala, izbor i nije prevelik, a iz dobro obaviještenih izvora saznajemo da je najveća želja čelnih ljudi bh. fudbala Mersed Selimbegović, aktuelni šef struke člana njemačke "cvajte" Hanse iz Rostoka.

No, u ovom trenutku se njegov dolazak na kormilo našeg nacionalnog tima čini nerealnim, a kako tvrdi naš izvor mnogo realniji je ostanak na klupi Save Miloševića.

Pored njih dvojice još nekoliko je imena koja se povezuju sa našim nacionalnim timom.

Oglasi

Naš izvor tvrdi da realne izglede za preuzimanje bh. reprezentacije ima i nekada sjajni fudbaler Mladen Krstajić. Nekada sjajni fudbaler Schalkea i bivši srpski reprezentativac je svojevremeno vodio reprezentaciju Srbije, zatim TSC, Maccabi Tel Aviv i reprezentaciju Bugarske.

Također, bar tako tvrdi naš izvor, nakon današnje informacije o raskidu saradnje sa Univerzitateom, kao moguća i realna opcija za novog selektora među čelnim ljudima bh. fudbala se počelo spominjati i ime bivšeg selektora Ivayla Peteva.

U svakom slučaju, u Savezu nemaju mnogo vremena jer pred našim nacionalnim timom su prijateljski susreti sa Engleskom i Italijom, i kako sada stvari stoje jedan od gore četvorice nabrojanih će najvjerovatnije biti imenovan za selektora.

Naravno, prilikom ovakvih izbora se situacija često mijenja iz dana u dan, pa nas možda iz Saveza i "iznenade", ali ono što je sigurno je da će čelnici bh. fudbala insistirati na četverogodišnjem ugovoru te da će selektor za razliku od prethodnih kvalifikacija, imati njihovu punu podršku.

Treba napomenuti, da će novi selektor, ma ko to bude, na klupi reprezentacije BiH debitovati početkom juna i to u prijateljskim duelima protiv Engleske i Italije.

Top Komentari

Pajkan
Yebo selelektora..da je kako glavne skinuti pa makar I dvocjevkom.
5 1
Hanibal
Manite se vise stranaca. Uzmite za selektora Jagodica ili onoga iz Posusja. A i Amar Osim bi mogao biti selektor. Siguran sam da ovaj domaci kadar bolje razumije fudbalske prilike u BiH i da bi bili uspjesniji od stranaca.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi