Uhapšena osoba koja je prijetila paljenjem džamija u Mostaru - Radi se o 21-godišnjaku

Akcija MUP-a HNK

Uhapšena osoba koja je prijetila paljenjem džamija u Mostaru - Radi se o 21-godišnjaku

Eldar Ganibegović

Istražitelji Odsjeka za cyber kriminal u Federalnoj upravi policije identificirali su osobu koje je prijetila paljenjem džamija u Mostaru nakon posljednjih navijačkih dešavanja. Nakon identifikacije, pripadnici MUP-a HNK su je i uhapsili.

MUP HNK je od Federalne uprave policije dobio informaciju o identitetu osobe koja je na Instagramu prijetila paljenjem džamija za 30. rođendan navijačke grupe Ultras.

Na osnovu dobijenih informacija, policijski službenici MUP-a HNK lišili su slobode osumnjičenog i ispitali za počinjenje krivičnog djela "Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti" iz člana 163. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Radi se o 21-godišnjaku inicijala L.F.M. Rođen je 2003. godine u Mostaru.

Podnesen je izvještaj Kantonalnom tužilaštvu HNK, a od osumnjičenog je privremeno oduzet mobilni telefon koji će služiti kao dokaz u krivičnom postupku.

"Federalna uprava policije pomno prati pojave i ponašanja u cyber prostora s ciljem detekcije prijetnji, sprečavanja izvršenja krivičnih djela i procesuiranja lica koji svojim ponašanjem u cyber prostoru počine krivična djela kažnjiva prema odredbama bosanskohercegovačkog krivičnog zakonodavstva", saopćili su iz FUP-a.

Podsjetimo, Red Army je Ultrasima zaplijenio devet transparenata koje su koristili na utakmici protiv Zvijezde 09, nakon čega su se rasplamsale strasti u Mostaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon toga je na Instagramu osvanuo story pomenutog 21-godišnjaka koji je uhapšen, a na kojem je, između ostalog, prijetio paljenjem islamskih bogomolja.

Prijetnja 21-godišnjaka.

Podsjetimo, za vikend Zrinjski i Velež igraju derbi susret u okviru 26. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, a na njemu vrlo vjerovatno neće biti navijača Veleža iz sigurnosnih razloga. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Almir5556
Nultras hahahha
3 0
Neretva76
Zašto niste napisali ime i prezime?Zašto niste napisali da se radi o nogometašu NK Kruševo Luka Filip Medić!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi