U Bayernu sve očajniji: Počeli pregovore s trenerom koji im nije bio ni u najluđim planovima
Mnogi smatraju da su čelnici Bayerna ishitreno reagovali i prerano saopštili da Tuchel na ljeto napušta klub

Nakon što su ih odbili Alonso i Nagelsmann

U Bayernu sve očajniji: Počeli pregovore s trenerom koji im nije bio ni u najluđim planovima

Endin Čaušević

Bayern je prethodnih sedmica pretrpio dva teška udarca nakon što su Xabi Alonso i Julian Nagelsmann odbili ponude ovog kluba, a čelnici velikana iz Minhena su čini se postali očajni jer su počeli pregovore s trenerom koji uopšte nije bio u bilo kakvom planu.

Prije skoro dva mjeseca iz minhenskog kluba saopšteno je da Thomas Tuchel neće ostati trener Bayerna i da su dogovorili sporazumni raskid saradnje koji će stupiti na snagu na kraju ove sezone.

Mnogima je sada jasno da je Bayern ishitreno reagovao takvim potezom, ali njemačka javnost smatra da su to uradili jer su bili sigurni da će Xabi Alonso prihvatiti njihovu ponudu.

No, na kraju je španski stručnjak poručio da ostaje u Bayer Leverkusenu s kojim je postao prvak Njemačke što je Bavarcima itekako zakomplikovalo situaciju.

Uspjeli su da pronađu izlazi i tada su počeli pregovore s Julianom Nagelsmannom koji je prije godinu dana neočekivano dobio otkaz u Bayernu, ali je pokazao interes da se vrati u minhenski klub.

Međutim, sve je palo u vodu prije nekoliko dana kada su Bavarci bili u šoku zbog objave da Nagelsmann ostaje selektor Njemačke i da je potpisao novi ugovor do kraja 2026. godine, te je odustao od pregovora s Bayernom.

Oglasi

Pojavile su se špekulacije da bi Tuchel mogao na kraju ostati, ali to se neće desiti jer bi na taj način čelnici Bayerna priznali da su pogriješili i prerano reagovali kada je raskid ugovora s njim u pitanju.

Zbog toga se u Bayernu sada hvataju za slamku spasa i pokušavaju da pronađu rješenje. U cijeloj priči pojavilo se i ime koje niko nije očekivao, te čovjek koji sigurno nije bio u planovima čelnila Bayerna.

U pitanju je Ralf Rangnick koji bi mogao biti novi trener Bayerna. Njemački Sky Sport jutros je objavio da su čelnici njemačkog velikana počeli pregovore s Rangnickom i da je on trenutno najozbiljniji kandidat za preuzimanje klupe ovog kluba.

Oglasi

Ovaj 65-godišnjak je trenutno selektor Austrije i ima ugovor do ljeta 2026. godine, ali sigurno da poziv iz Minhena ne bi mogao odbiti.

Situacija je slična kao s Nagelsmannom jer će Rangnick predvoditi Austriju na Evropskom prvenstvu ovog ljeta, a ukoliko postigne dogovor s Bayernom nakon tog takmičenja će potpisati za klub iz Minhena.

Rangnick je već dao do znanja čelnicima Bayerna da je zainteresovan jer sigurno ni on sam nije mogao ni sanjati da bi mogao da dođe poziv iz Minhena, te je to ponuda koja se dobije jednom u životu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Bayernu žele što prije da riješe pitanje novog trenera i Sky Sport navodi da nije nemoguće da uskoro Rangnick bude potvrđen kao novi trener ovog tima ukoliko pregovori prođu kako je planirano.

Pored Alonsa i Nagelsmanna na listi želja Bayerna bio je i Zinedine Zidane, ali od dolaska Francuza očito nema ništa. Navodno, ponudu je odbio jer ne govori njemački jezik, a prije nekoliko godina izjavio je da nikada ne bi vodio klub ukoliko ne priča jezik zemlje u kojoj bi živio i radio.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Ako Bajern ne uzme trofej nije kriv trener zna se toko je antitrofej igrač i prvi strijelac.
0 0
user1713710627
Neće niko !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti