Mozzart uz mlade rukometaše iz Krajine

Stigli novi dresovi u ORK Čelinac i ORK BL

Mozzart uz mlade rukometaše iz Krajine

Sponzorski tekst

Krajina ne treba da brine za budućnost domaćeg rukometa. U Banjaluci i okolini rastu mladi rukometaši koji će jednog dana biti velika imena ovog sporta. U Omladinskom klubu Čelinac i Omladinskom klubu BL vrijedno trenira više od 240 mladih nada, a svi sanjaju velike sportske snove. Osim toga, od sada im je zajedničko i to što se za bodove na parketu bore u novoj Mozzart opremi što je omladince veoma obradovalo.

Novi dresovi u ORK BL stigli su uoči 10. rođendana. Oko 180 članova vrijedno trenira u klubu čiji je cilj da djeci sa područja Banjaluke omoguće kvalitetne uslove za ozbiljno bavljenje ovim sportom. Sa njima rade prema projektu koji su preuzeli od skandinavskih zemalja koje su godinama nosioci svjetskog rukometa. 

Opis nije dostupan.

Vještinama rukometa po modernim standardima treneri uče juniore, kadete, pionire, te polaznike Mini rukometa sa kojima rade u školskim salama. A vrijedan rad se i te kako vidi po njihovim rezultatima. 

Naime, prvotimci su drugi na tabeli Druge lige RS sa željom da se plasiraju u viši rang. Tri omladinske selekcije se takmiče u Omladinskoj ligi RS gdje su među najboljima, a polaznici Mini rukometa igraju protiv drugih škola na nivou grada.

Uz članove ovog kluba je i rukometna legenda Rade Unčanin, a želja im je da u budućnosti dobiju još veću podršku sponzora jer im iskustva i znanja ne manjka. U narednom periodu će pratiti razvojni put omladinaca, a nadaju se da će jednog dana zaigrati i Premijer ligu.  

Oglasi

Klub se mahom finansira kroz naplatu članarina koje je oslobođena prva ekipa, simboličnih sredstava iz gradske kase, a tu je podrška ponekog sponzora koja im mnogo znači. 

Što se tiče prve ekipe, svaka donacija nam je bitna, posebno kroz opremu jer imamo troškove takmičenja, zakupa dvorana, trenera… Zato nam uvijek znači dodatna podrška. Dresovi su kvalitetni, momci su se baš obradovali, a koristiće je u Drugoj seniorskoj ligi- kaže Draško Budiša, predsjednik ORK BL. 

Slično poručuju i iz ORK Čelinac koji su prije 15 godina osnovali Nebojša Starčević i Sanel Radmanović. Ovaj tandem je među samo pet osoba u BiH koji imaju svjetsku licencu Master Coach trenera. Zato veoma kvalitetno rade sa perspektivnim rukometašima koji će od sada takođe igrati u novim Mozzat dresovima. 

Opis nije dostupan.

Ovo nam mnogo znači, nadamo se da će Mozzart nastaviti da pomaže klubovima kao što su to činili do sada. Veoma se zahvaljujem, svaka nesebična pomoć predstavlja podsticaj da naš klub nastavi da traje- kaže Sanel Radmanović, sekretar ORK Čelinac. 

Oglasi

Klub broji oko 60 rukometaša u dvije selekcije. Njihovi seniori su na sredini tabele Druge lige RS. Rade po principu škole rukometa, pa imaju još i mlađe selekcije, odnosno Mini rukomet.

Prošle godine izborili su plasman u Prvu ligu Srpske, te su podmladili ekipu. Ambicija im je da od iduće godine ponovo zaigraju i sa ženskim sastavom.

Iz ovog kluba potekao je Aleksandar Damjanović koji je igrao u klubovima širom BiH, odnosno u Premijer ligi, a trenutno igra u Austriji. U njihovim redovima bio je i Veljko Buhač koji je sada u prvoligašu RK Mladost Banjaluka, a prve korake u ORK Čelinac imao je i Dejan Dakić koji je svojevremeno branio boje beogradskog Partizana. 

I treneri mogu da se pohvale uspjesima. Sanel Radmanović je trenirao golmane kadetske, juniorske i seniorske selekcije BiH, a Nebojša Starčević je član Stručne trenerske komisije BiH.

Opis nije dostupan.

Klub sufinansira Opština Čelinac, a donacije prijatelja kluba i društveno odgovornih kompanija su im dodatni vjetar u leđa. 

Donacije ovim klubovima stigle su u okviru akcije „Novi dresovi za nove šampione“ kojom regionalni lider u priređivanju igara na sreću godinama podržava razvoj novih sportskih šampiona. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi