Wawrinka dobio priliku za revanš

Repriza finala Buenos Airesa

Wawrinka dobio priliku za revanš

M. Maksimović

David Ferrer i Stanislas Wawrinka će odlučiti pobjednika 410.000 dolara vrijednog turnira u portugalskom Oeirasu.

Ferrer je svoje 38.finale u karijeri, izborio preko Talijana Seppija koji je samo u drugom setu bio ravnopravan protivnik. Do sada je Ferrer u ovoj godini osvojio dva turnira, Buenos Aires i Auckland, dok je izgubio finala Miamija i Acapulca. 

 

Stanislas Wawrinka se poprilično namučio protiv kvalifikanta Pabla Carrena Buste. Španac je igrao odlično na ovom turniru, odvukao je meč polufinala do trećeg seta, ali je onda stao. Za Wawrinku je ovo drugo finale ove sezone, prvo je izgubio od Ferrera baš u Buenos Airesu. Do sada je osvojio tri turnira u karijeri, Umag, Casablancu i Chennai. 

 

Polufinala:

Stanislas Wawrinka (Švi, 2) - Carreno-Busta (Špa) 6-3, 3-6, 6-1

David Ferrer (Špa) - Andreas Seppi (Ita) 6-1, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti