Norvežanina ni vjetar nije mogao zaustaviti: Tande novi svjetski prvak

Slavio u Oberstdorfu

Norvežanina ni vjetar nije mogao zaustaviti: Tande novi svjetski prvak

E. Škorić

Norvežanin Daniel Andre Tande novi je svjetski prvak u skijaškim skokovima.

Tande je imao puno sreće tokom nastupa u Oberstdorfu, gdje je jak vjetar ometao takmičare, a Norvežanin je do prvog velikog naslova u karijeri stigao sa 13,3 bodova prednosti ispred Kamila Stocha.

Trećeplasirani je bio Nijemac Richard Freitag, koji je imao 24,3 boda manje od Tandea.

Inače, Tande je nakon tri serije od predviđene četiri sakupio 651,9 bodova, pošto je imao letove od 212.0, 227.0 i 200.0 metara. Stoch je u tri nastupa čak letio 21,5 metar duže, ali ostali parametri išli su u prilog Tandeu.

Tande je nakon petka držao vodstvo, a u subotu je zbog jakog vjetra otkazana četvrta serija i priznati su rezultati iz prve tri serije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi