Alonso: Ne razmišljam šta će biti nakon 2016.godine

Produženje ugovora nije prioritet

Alonso: Ne razmišljam šta će biti nakon 2016.godine

Fernado Alonso ima ugovor sa Ferrarijem do kraja 2016.godine, ali još uvijek nije siguran da će ga produžiti do 2017.godine, odnosno do kraja 2019. Španac je stigao u Ferrari 2010. godine i od tada je tri puta na kraju prvenstva završio na drugom mjestu. U tom periodu ostvario je tek 11 pobjeda, najviše u prvoj godini boravka (5).

Posljednji put je slavio na VN Španije prošle godine, nakon čega je još tri puta bio na postolju. U ovom trenutku kako kaže ne razmišlja o dugoročno, glavni cilj je popraviti lošu formu njegove ekipe

" Ne razmišljam dugoročno, jer u ovom trenutku imam važnijih stvari. Želim pomoći ekipi da do kraja sezone osvojimo što više bodova. Za to je potreban maksimalan napor, koncetracija, ali prije svega timski rad. Samo na taj način možemo do boljih rezultata u ovoj godini, ali i do boljeg bolida za narednu.

Za sada nam jedino preostaje da naporno radimo, šef ekipe je najavio promjene, moje je da vjerujem u to i u ovu ekipu. Uvijek pred sobom imate određeni pravac koji slijedite, on je nekad dobar, nekada loš. Mi moramo da se držimo zajedno i da vjerujemo u ono što je zacrtala kompletna ekipa. Za sada ne razmišljam šta će biti nakon isteka ugovora 2016. godine " kaže Alonso. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.