Dovizioso: Sretan sam jer se nismo predavali do kraja
Foto: Andrea Dovizioso (Italija) (EPA)

Italijanski vozač nakon posljednje trke

Dovizioso: Sretan sam jer se nismo predavali do kraja

Italijanski vozač na motoru Ducatija Andrea Dovizioso nije uspio da se domogne titule svjetskog prvaka u Moto GP kategoriji. 

Bolji od njega bio je Španac Marc Marquez koji je posljednju trku sezone u Valenciji završio na 3. mjestu. S druge strane, Dovizioso nije završio trku, a i da jeste svejedno bi Španac bio prvak. 

Italijan je nakon trke poručio da je sretan jer se tim borio do posljednjeg trenutka. 

"Sretan sam jer se nismo predavali do samog kraja. Sve je bilo otvoreno do deset krugova prije kraja. Napredovali smo tokom vikena, ali nismo bili dovoljno brzi. Bio sam na samoj granici od prvog kruga. Želio sam da prestignem Jorgea, ali u nekim krivinama sam bio sporiji, a on je imao dobar ritam. Obojica smo napravili greške, ali smo zadovoljni zbog šampionata", rekao je Dovizioso nakon posljednje trke. 

Podsjetimo, naredna sezona u Moto GP šampionatu počinje 18. marta trkom za Veliku nagradu Katara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi