Etapa u sjeni teške nesreće
Šesta etapa kobna za Talijana

Nova tragedija na reliju Dakar

Etapa u sjeni teške nesreće

M. Maksimović

Nažalost, danas su opet loše vijesti potisnule sve ono što se dešavalo na 6.etapi relija Dakar. Talijanski motociklist Luca Manca  teško je povrijeđen prilikom pada i doktori se bore za njegov život.

Manca je stradao kraj grada Maria Elene na sjeveru Čilea, a prilikom pada s motora teško je povrijedio glavu i zadobio nekoliko lomova kostiju. Po dolasku u bolnici priključen je na respirator, dok su doktori njegove povrede opisali okarakterisali opasnima po život.

Šesta etapa ovogodišnjeg relija Dakar vožena je od Antofogaste do Iquique u duži od 418 kilometara, a prvi su kroz cilj prošli Mark Coma u konkurenciji motociklista odnosno Stéphane Peterhansel u konkurenciji automobila. U konkurenciji motociklista, prošlogodišnji pobjednik, Marc Coma se na svom KTM-u pojavio u cilju nakon 4 sata, 46 minuta i 59 sekundi provedenih u vožnji. Iza njega je ciljem prošao Cyril Despres (KTM) sa čitavih deset minuta zaostatka, koliko je zaostajao i Portugalac Helder Rodrigues. U ukupnom poretku prvo mjesto drži Cyril Despres koji ima 42 minute prednosti u odnosu na Čileanca Lopeza Contarda.

U konkurenciji automobila na kraju je BMW završio ispred dva Volkswagena. Peterhansel i Cottret su bili brži od Carlosa Sainza i Lucasa Cruza za 47 sekundi, dok je drugi VW Millera i Pitchforda zaostao skoro devet minuta. Gledajući ukupni poredak Sainz i Cruz drže 15 minuta prednosti u odnosu na Al - Attiyaha i Gottschalka, dok su treći Miller i Pitchford tu blizu sporiju su neke dvije minute.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.