Ferrari predstavio novi bolid

Vettel: Moramo biti strpljivi

Ferrari predstavio novi bolid

Teme:

Ferrari je otvorio novo poglavlje u svojoj bogatoj istoriji predstavljanjem danas novog SF15-T bolida. Za dizajn bolida se pobrinuo James Allison, a javnost je slike danas vidjela putem interneta.

Iako se radi o bolidu koji je stigao u vrijeme novih ljudi (Marchionne i Arrivabene), on ne nudi neki
veliki zaokret kada je u pitanju dizajn. Najbolje bi bilo reći da se radi o evoluciji prošlogodišnjeg modela F14-T. Na bolidu je vidljiv novi izduženiji nos, zatim nešto drugačiji radijatori na bokovima. Najvažnije pitanje kod ekipe Ferrarija je vezano za motor sa kojim se ova velika ekipa posljednjih godina mučila i kako će isti se razvijati tokom sezone.

"Ekipa je doživjela puno promjena, tu je puno novih lica, ja sam također tu novi. Teško je očekivati od prvog dana veliki napredak, ali vjerujem da idemo u dobrom pravcu. Najvažnije je da funkcionišemo kao ekipa. Ako situacija bude slična kao prošle godine teško ćemo parirati najboljim. Mislim da bi smo bili zadovoljni i sa samo jednom pobedom, ali možda možemo i više" priznao je Vettel, dok je njegov timski kolega Kimi Raikkonen naglasio:

"Biće zanimljivo raditi sa Vettelom i mislim da dobro razumijemo jedan drugoga. Prvi cilj je da ekipa krene naprijed, a onda da se borimo jedan protiv drugog na stazi. Znamo koje smo probleme imali prošle sezone, vjerujem da se situacija može preokrenuti u ovoj".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.