Folger: Koštale su me dvije velike greške

Drugoplasirani iz Njemačke

Folger: Koštale su me dvije velike greške

Njemački vozač Monster Yamaha Tech 3 ekipe Jonas Folger ostvario je prethodnog vikenda u Njemačkoj rezultat karijere - drugo mjesto u Moto GP kategoriji. 

Folger je u jednom trenutku trke bio čak i lider i to ispred Marca Marqueza, ali nakon jedne greške Španac ga je prestigao i više nije ispuštao prvu poziciju.

Ipak, njemački vozač bio je zadovoljan i drugim mjestom.

"Pustio sam Marca da vodi trku jer ima više iskustva i iskreno mnogo sam naučio vozeći iza njega. Trudio sam se da štedim gume, eksperimenisao sam sa putanjama i stilovima vožnje. Nisam bio siguran hoću li uspjeti ostati iza njega do samog kraja. Htio sam da napadnem, ali napravio sam veliku grešku i ostala su samo četiri kruga do kraja. Marc je vozio veoma agresivno i bilo je teško smanjiti razliku. Napravio sam dva puta istu grešku i to me je na kraju koštalo dosta izgubljenog vremena. U dva ili tri navrata sam mogao izletiti sa staze i tada sam sebi rekao da se moram smiriti: 'Ok, pokušao sam sve što sam mogao, mogu sada da ostanem drugi i da ga pustim da pobijedi", rekao je Folger nakon trke. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti