Hamilton: Djeluje da je titula Nicova, ali ja ne odustajem

Britanac o nastavku seyone

Hamilton: Djeluje da je titula Nicova, ali ja ne odustajem

Britanski vozač u bolidu Mercedesa Lewis Hamilton poručio da je da nije zadovoljan kako se stvari odvijaju po njega ove sezone.

Hamilton je imao mnogo problema u prvih osam trka s motorom, te je dosta često morao u trku krenuti sa posljednjih pozicija.

Upravo to, ali i dobra forma Nice Rosberga razlog su što Nijemac za sada ima 24 boda prednosti u ukupnom poretku, ali Hamilton poručuje da neće odustati.

"Definitivno nisam mnogo samouvjeren kada je u pitanju budućnost, ali imamo još mnogo trka. Trenutno izgleda kao da bi titula mogla da bude Rosbergova, ali ja nikada ne odustajem. Drago mi je što sam ovojio neke bodove u Azerbejdžanu i nadam se da me čekaju bolje trke. Ipak, tome sam se nadao već neko vrijeme, ali problem sa motorom je još uvijek tu. Moramo raditi na tome", rekao je Hamilton.

Podsjetimo da se naredna trka vozi za Veliku nagradu Austrije od 1. jula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi