Hamilton pobjedu posvetio Bianciju

Četvrti uzastopni trijumf Lewisa Hamiltona

Hamilton pobjedu posvetio Bianciju

Za Lewisa Hamiltona možemo reći da je odradio još jedan fenomenalan vikend. Od petka i slobodnih treninga, preko subote i kvalifikacija, do nedeljne utrke. Tri utrke prije kraja Britanac ima 17 bodova više od Rosberga. Taj zaostatak bi Rosberg mogao lako anulirati, međutim treba uzeti u obzir činjenicu da Lewis vozi fenomenalno u ovom drugom dijelu sezone.

Nakon odustajanja u Belgiji, nanizao je četiri pobjede. Nešto slično kao što je to znao raditi Sebastian Vettel.

" Uživao sam u vikendu koji je iza nas. Nisam očekivao ovakvu atmosferu u Rusiji koja me oduševila. Nakon izborenog pole positiona ja sam bio taj koji je morao da kontrolišem situaciju. Kako je trka odmicala tako je i bolid sve bolje funkcionisao. Nico je bio iza, prijetio je a ja sam morao voziti jednaka vremena kao i on. Moramo sam kontrolisati gume, sa gorivom nije bilo loše. Ono što je najvažnije ekipa je osvojila prvi konstruktorski naslov. Moram reći na kraju da mi je tokom cijelog vikenda u mislima bio Jules Bianchi. Ovu pobjedu bih posvetio njemu. svakog dana je Jules bio u mojim molitvama " rekao je na kraju Lewis Hamilton.

Pobjedom na Velikoj Nagradi Rusije Hamilton je stigao do 31. pobjede u karijeri čime se izjednačio sa zemljakom Nigelom Mansellom na šestom mjestu liste najuspješnijih vozača u istoriji formule 1. Na prvom mjestu uvjerljivo vodi Nijemac Michael Schumacher koji je tokom karijere ostvario 91 pobjedu. Na drugom mjestu je Francuz Alain Prost sa 51 pobjedom, dok je treći Brazilac Ayrton Senna sa 41 pobjedom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.