Hamilton postavio rekord na legendarnoj stazi
Foto: EPA

VN Monaca: Britanac na treningu odvezao najbrži krug

Hamilton postavio rekord na legendarnoj stazi

Trostruki šampion Formule 1 Lewis Hamilton je na današnjem treningu za Veliku Nagradu Monaca postavio apsolutni rekord na legendarnoj stazi.

Hamilton je u Mercedesovom bolidu danas na stazi u Monacu odvezao najbrži krug u historiji. On je stazu obišao za jednu minutu i 13.425 sekundi. Prethodno, vlasnik najbržeg kruga na ovoj stazi bio je Daniel Ricciardo koji je 2016. godine imao vrijeme od 1:13:622.

Sebastian Vettel, koji se nalazi šest bodova iznad Hamiltona u ukupnom poretku bio je za, svega, 0.196 sekundi sporiji od Britanca.

"Najvažnija stvar je da morate naučiti da hodate prije nego što potrčite", izjavio je Hamilton prije današnjeg treninga, te dodao:

"Morate postepeno pojačavati tempo, kako bi ste, kada dođe vrijeme za kvalifikacije, bili 100% spremnni."

Hamilton je na današnjem treningu odvezaa 40, a Vettel 34 kruga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti