Hamilton slavio ispred Vettela u Kanadi

Nova pobjeda za Britanca

Hamilton slavio ispred Vettela u Kanadi

Britanski vozač u bolidu Mercedesa Lewis Hamilton slavio je pobjedu na trci za Veliku nagradu Kanade.

Sjajan start trke imao je Nijemac u Ferrariju Sebastian Vettel koji je iskoristio blagi kontakt Rosberga i Hamiltona i zasjeo na prvo mjesto. Najgore je nakon starta prošao Nico Rosberg koji je pao tek na 9. mjesto.

Vettel je prvi otišao u boks te je vozio odlične krugove nakon povratka na stazu i bio brži od Hamiltona. Britanac se dosta duže zadržao na stazi te je u boks otišao nekoliko krugova nakon Vettela, što mu se kasnije isplatilo.

Naime, bio je to jedini odlazak za Hamiltona u boks dok je Vettel tamo išao dva puta i na kraju je trku, upravo zbog toga, završio na drugom mjestu. Rosberg se na kraju uspio koliko toliko izvući i trku završiti na 5. mjestu.

Na pobjedničko postolje popeo se i Finac Valtteri Bottas koji je ostvario sjajan uspjeh, što se ne može reći za njegovog sunarodnjaka Kimija Raikkonena koji je završio na 6. mjestu.

Vozači Red Bulla Max Verstappen i Daniel Riciardo završili su na 4. i 7. mjestu.

U ukupnom poretku vozača Hamilton se sada približio Rosbergu na samo devet bodova zaostatka, dok je na trećem mjestu Sebastian Vettel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi