Hulkenberg ostaje vozač Force Indije

Nijemac potpisao novi ugovor

Hulkenberg ostaje vozač Force Indije

Još jedna dilema je riješena i prije završetka sezone. Nico Hulkenberg je potvrdio da će i sljedeće sezone biti vozač Force Indije.

U Formulu 1 Nico je došao 2009. godine, obavljao je ulogu test vozača Williamsa. Naredne godine je za Williams ukupno osvojio 22 boda. Slijede dvije u Force Indiji, prvo kao test vozač, dok je 2012. godine na svom kontu imao već 63 boda. Prošle sezone je vozio za Sauber pa slijedi povratak ove u Force Indiju. Za sada je osmi sa 76 bodova.

" Ekipa ima velike ambicije i vjerujem da ćemo naredne godine imati pravi paket. Koristimo Mercedesove motore. Svi su motivirani i željni pravih rezultata. Ja sam zadovoljan, ostajem u ekipi koju izuzetno dobro poznajem " kaže Hulkenberg koji je samo jednom odustao ove sezone, dok je četiri puta završio
na petom mjestu.

Kada je u pitanju drugi vozač Force Indije, za sada se pregovara sa Sergiom Perezom, ali ugovor još uvijek nije potpisan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.