Kallio dominirao u Moto 2 klasi

Slavlje Finca u Jerezu

Kallio dominirao u Moto 2 klasi

Za razliku od utrke u klasi MOTO 3, u MOTO 2 klasi dileme nije bilo. Mika Kallio je vodio od prvog do posljednjeg kruga za svoju prvu pobjedu ove sezone, prvu nakon VN Češke u avgustu prošle godine.

Kallio je od vodio od prvog kruga u Jerezu i na kraju je imao više od dvije sekunde prednosti (+2.434) ispred Dominiquea Aegertera i Nijemca Jonasa Folgera koji je zaostao više od tri sekunde (+3.668).

Za Aegertera je drugo mjesto u Jerezu najbolji rezultat u karijeri do sada. U Americi je završio na trećem mjestu, u Argentini je bio četvrti. Predhodno je još samo dva puta bio treći, oba puta u ovoj klasi.

Jonas Folger se mučio na početku sezone u prve tri utrke, ali je danas stigao do postolja, gdje je posljednji put prošle godine u Japanu. Nijemac ima dvije pobjede jednu iz vremena klase do 125 cc, jednu iz Moto 3 klase (Češka). Vodeći ukupnog poretka Esteve Rabat danas je bio četvrti, ali i dalje ima solidnih 16 bodova prednosti ispred Kallia.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.