Kimi potpisuje novi ugovor sa Citroenom
Od Formule 1 nema za sada ništa

Finac neće mijenjati ekipu

Kimi potpisuje novi ugovor sa Citroenom

M. Maksimović

Kimi Raikkonen je još ranije govorio o tome kako ne razmišlja o povratku u Formulu 1, da želi ostati u WRC prvenstvu. Tako je Finac prema neslužbenim najavama vrlo blizu potpisivanja novog ugovora sa Citroenom.

Puno se vremena pričalo o nastavku karijere Kimija Raikkonena kao reli vozača, povezivalo ga se sa nekim drugim ekipa, jer navodno Red Bull nije bio spreman da finansira Finca kroz juniorsku ekipu. Međutim ovih dana su sve dileme otklonjene.Autosport piše kako je Kimi postigao dogovor sa Red Bullom za narednu godinu, a to je nezvanično potvrdio i direktor Citroen Sporta, Olivier Quesnel.Ukoliko sve bude kako je najavljeno, Kimi bi novi Citroenov automobil za narednu godinu, trebao testirati već u januaru mjesecu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.