Kubica opet doživio nesreću

Citroën izgorio, Poljak i suvozač bez povreda

Kubica opet doživio nesreću

M. Maksimović

Robert Kubica je ponovo doživio nesreću nastupajući na Rallyju du Var u Francuskoj. Poljski vozač je nastupao sa svojim suvozačem Emanuelom Inglesijom vozeči Citroën C4 WRC, model s kojim je Sebastian Loeb od 2007. do 2010. osvojio četiri od svojih devet naslova svjetskog prvaka. 

Kubica je odlično vozio, stvorio je čak pet minuta prednosti pred suparnicima, ali je u pretposljednjoj etapi sletio s ceste i zabio se u drvo. Citroën se zapalio ali su se srećom Kubica i njegov suvozač Emanuel Inglesi izvukli na vrijeme.

 

Podsjećamo kako je Poljak prije nastupa u Francuskoj, učestvovao je po prvi put na Rallyju di Como u Italiji, dok je u Francuskoj prije ovog posljednjeg nastupio već dva puta.

 

Kubica je nedavno izjavio kako još uvijek ima problema sa rukom, tačnije kako ne može u potpunosti rotirati desnu ruku i lakat. To mu stvara probleme u otvorenim bolidima, jednosjedima, ali zato može nastupati u drugim serijama.

 

Nastupi u Francuskoj i Italiji donekle pokazuju šta u ovom društvu može napraviti Kubica koji bi vrlo lako naredne sezone mogao voziti punu sezonu evropskog reli prvenstva. 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.