Kubicu savjetuju Loeb i Hirvonen

Pred nastup u Portugalu

Kubicu savjetuju Loeb i Hirvonen

M. Maksimović

Nakon nastupa na Kanarima u ERC prvenstvu, Poljaka Roberta Kubicu očekuje nastup u Portugalu, u sklopu WRC 2 prvenstva. Kubica je ranije potpisao ugovor te će nastupati na sedam reli takmičenja iz WRC 2 prvenstva. Očekuje ga nastup na makadamu, što predstavlja svojevrstan izazov. 

''Nisam imao prilike voziti na takvim terenima, svakako će to biti novi izazov, novo iskustvo za mene'', kaže Kubica kojem će sa određenim savjetima pomoći devetorostruki svjetski prvak Sebastina Loeb.

 

''Robert će testirati DS3 model nakon čega će imati veliki broj pitanja na kojem prave odgovore mogu dati Sebastian Loeb i Mikko Hirvonen koji imaju puno iskustva. Tu su dva vozača sa različitim stilovima i svakako će Robert moći nešto da nauči od njih'' rekao je šef Citroenove ekipe Yves Matton

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti