Latvala se vratio na pobjedničke staze

Hirvonen najbrži u „Power“ dionici

Latvala se vratio na pobjedničke staze

Miko Hirvonen je otišao ispred Sebastiena Loeba koji je imao oduševljavajuću borbu sa Solbergom za drugo mjesto u konačnom poretku na kraju relija. 

Pobjegao mu je tako timski kolega u Citroenu za 0.2 sekunde, dok je Latvala u ovoj dionici bio treći sa razlikom 0.9 sekundi za Sebastienom.

"Borio sam se da uhvatim pravi ritam, brzinu i samopouzdanje na ovom reliju. Završni dan je bio ohrabrujući za mene, nije ovo rezultat po koji smo došli, ali lijepo je završiti reli na ovaj način", izjavio je vozač Citroena.

Oduševljeni pobjednik je rekao: "Ovo je nevjerovatan osjećaj. Bio sam pobjednik ovdje prošle godine i naravno da uživam voziti u Walesu. Pobjedu dugujem timu koji je uradio fantastičan posao na automobilu. U potpunosti sam zadovoljan sa njihovim radom, vratiti se na ovaj način je dobro za prvenstvo".

Jari-Matti Latvala je na taj način donio prvo mjesto Fordu, ujedno je to bila i njegova prva pobjeda sve od februara ove godine kada je bio na vrhu postolja u Švedskoj. Osmorostruki svjetski prvak je u Walesu uzeo drugu poziciju, dok je Peter Solberg završio treći u ukupnom poretku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti