Lorenzo čeka operaciju

Prebačen u Španiju

Lorenzo čeka operaciju

M. Maksimović

Samo 15 dana nakon teškog pada na stazi u Assenu, Jorge Lorenzo je ponovo teško stradao. Ovaj put je pao tokom drugog slobodnog treninga na stazi Sachsenging u Njemačkoj.

Nakon pada u Assenu, Jorge je bio podvrgnut operaciji slomljene ključne kosti lijevog ramena. Tada je aktuelnom svjetskom prvaku ugrađena  titanijumska pločica koja je također oštećena prilikom pada.

Za razliku od situacije u Assenu, ovaj put je sasvim izvjesno da će Lorenzo propustiti VN Njemačke. Operacija neće biti obavljena odmah, jer je Jorge prisiljen u ovakvoj situaciji da miruje od 24 do 48 sati. Lorenzo je prvo bio prebačen u bolnicu u Njemačkoj, ali je nakon pregledanih snimaka, završio u Španiji, tačnije u bolnici u Barceloni.


Direktor ekipe za koju Lorenzo vozi kaže kako će situacija biti jasnija u subotu ujutro ili najkasnije u nedelju. Doktorske ekipe se pripremaju za operaciju i i ispravljanje savijene ploče nakon čega bi trebalo biti jasnije, da li će Lorenzo biti spreman do utrke u Americi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.