Magnussen zaradio opekotine tokom utrke

Preveliko zagrijavanje u kokpitu bolida

Magnussen zaradio opekotine tokom utrke

Tokom utrke u Singapuru vozač McLarena Kevin Magnussen se nekoliko puta požalio na veliku vrućinu unutar kokpita bolida. Vidjeli smo kako se pokušavao rashladiti podižući jednu odnosno drugu ruku prilikom izlaska safety car-a na stazu.

Kasnije se ispostavilo kako je Danac zaradio opekotine po tijelu. Ostaje pitanje zbog čega se Magnussen našao u problemima? Vrlo vjerovatno je došlo do pregrijavanja unutar bolida zbog problema sa elektronikom.

"To je bila jako teška utrka za mene. Ne znam šta se dogodilo, ali znam da je u kokpitu bilo nevjerovatno toplo. Nisam mogao niti vodu piti jer je bila vruća. Sjedište je bilo vrelo. Na kraju sam osvojio bod, bolje išta nego ništa", rekao je Magnussen nakon utrke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.